Ağva’da kahvaltı yapılabilecek mekanlar neresi? Ağva'ya nasıl gidilir?

Marmara bölgesinde yer alan Ağva, Karadeniz’e kıyısı olan bir tatil kasabasıdır. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bu şirin yer dört mevsimde gitmeye uygun olması ile turistlerin çok dikkatini çekiyor. Huzur ve dinginliğiyle ile ön plana çıkan Ağva'da hafta sonu güzel zaman geçirmek ve sevdiklerinizle güzel bir kahvaltı yapmak ister misiniz? İşte Ağva'da kahvaltı yapabileceğiniz birbirinden güzel mekanları:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Şile iline bağlı olan Ağva’nın adı Latincede 'iki dere arasına kurulu köy' anlamına gelir. Ağva'nın Yeşilçay ve Göksu nehirleri arasında bulunması adının anlamını taşıdığını da göstermektedir. Ağva Göksu nehri etrafında çok fazla büyüklü küçüklü oteller bulunuyor. Yeşilçay ise çoğunlukla balıkçı teknelerinin bulunduğu yer olarak bilinir. Ağva, denizi ve gölleriyle yerli ve yabancı turistlerin son dönemlerde oldukça rağbet ettiği yerler arasındadır. Özellikle İstanbul'da yaşayanların hafta sonu kaçamağı yaptığı Ağva'da derelerde deniz bisikletleri ve kanolarla gezinti yapabilir muhteşem göl manzarasında kahvaltı keyfi yapabilirsiniz. Karadeniz bağlantılı kıyısı yaklaşık 3 kilometredir İstanbul’un karmaşasından ya da genel olarak metropol hayattan kaçmak isteyenlerin oldukça sık tercih ettiği Ağva’da koy, adacık ve orman havası almak isteyenler tarafından çok tercih ediliyor. İşte Ağva'da birbirinden güzel kahvaltı yapabileceğiz 5 mekan:

AĞVA'DA KAHVALTI YAPABİLECEĞİNİZ MEKANLAR

1- GİZLİ BAHÇE 

Gizli bahçe kahvaltı

Gizli bahçe kahvaltı

Ağva'da Göksu deresinin hemen kıyısında yer alan bu restaurant konumuyla ve manzarasıyla adeta cennetten bir köşe. Ağva’nın en meşhur yemek mekânlarından biri olan Gizli bahçe yerel ve yöresel lezzetleri otantik biçimde büyüleyici manzara eşliğinde ziyaretçilere sunuyor. Gizli bahçenin en önemli özelliği de Ağva’yı nehirden gözlemleme olanağı sunmasıdır. Gizli bahçe Restaurant’ında mevsime göre nehir  turlar düzenlenmektedir.

2- AĞVA MASAL EVİ

Masal evi kahvaltı

Masal evi kahvaltı

Ağva masal evi muhteşem dere manzarasına sahip bir diğer muhteşem mekanlardan biridir. Kışın şömine başında yazın dere kenarında huzuru yakalayabileceğiniz bu mekan adının anlamını tam taşıyor. Sevdiklerinizle birlikte masalsı bir geçirmek ve unutulmaz bir kahvaltı yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. 

3- BEYAZ EV AĞVA OTEL

Beyaz ev kahvaltı

Beyaz ev kahvaltı

Ağva’da konaklamak ve yöresel kahvaltı yapmak isteyenlerin en masalsı tercihlerinden bir olabilir. Hem nehir manzarası, hem doğası, hem de büyük bir özenle hazırlanmış zengin serpe kahvaltılarıyla en uğrak noktalardan biridir.

Çeşit çeşit reçelleri, kuru meyveleri, söğüşü, peynir tabağı, zeytinleri, menemeni, omleti, pişisi, termosta gelen çayı ile muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.

4- ŞENGÜL ÇİFTLİĞİ

Şengül çiftliği kahvaltı

Şengül çiftliği kahvaltı

Şengül çiftliği kendi mekanını "Ağva’nın dillere destan doğası ile baş başa huzurlu ve bir o kadarda keyifli bir yemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Şengül Çiftliği Ağva’da nehir ve denizin birleştiği bir alanda kurulu, çevresi ormanlar ile kaplı muhteşem doğası ve manzarası ile göz dolduran ender tesislerden biridir." böyle tanımlamaktadır.

Bu muazzam manzara eşliğinde harika bir güne burada kahvaltı yaparak başlayabilirsiniz. Serpme kahvaltı yanına alacağınız menemen, paçanga böreği, sigara böreği en lezzetli yiyecekleri arasında. Özellikle direkt bahçedeki tavuklardan organik gelen yumurtaların lezzetini paha biçilemez.

5- KEYF-İ TIKIR

Keyf-i tıkır kahvaltı

Keyf-i tıkır kahvaltı

Ağva'da bir diğer kahvaltı ve otel restorantına ekleyebileceğiniz bu yemyeşil doğanın içinde yer alan oteli de tercih edebilirsiniz. 

Keyf-i Tıkır'ın dekorasyonu, yemyeşil bahçesi, Göksu deresine olan yakınlığı ile hem çocuklu ailelerin hem de şehrin gürültüsünden kurtulmak isteyenlerin tercih edeceği yerlerden biri.

Kahvaltı üstüne kahvenizi alıp bahçedeki hamaklardan birinde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0