Tablet başvurusu nasıl yapılır? MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri uzaktan eğitim ve öğrenciler için ücretsiz tablet oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz tablet ile ilgili bir yaptığı açıklamada, "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık." ifadelerini kullandı. Peki ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır, kimlere verilecek? Detaylar haberimizde:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı eğitimi bir süre ara verildi. Pandemi sürecinde okullarda verilen eğitimin yerine bir süre yapılacak olan uzaktan eğitim başladı. Tablet ile ilgili detaylar öğrencilerin gündeminde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada ilk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet bilgisayar verileceği açıklandı. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için başlatılan uzaktan eğitim seferberliği kapsamında ilk etapta 500.000 öğrenci bu tablet bilgisayarları alacak. Peki ücretsiz tablet ne zaman ve kimlere verilecek?

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır

MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır

ÜCRETİSİZ TABLET NE ZAMAN VE KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey bu tabletleri öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı olarak dağıtmaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkartmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yürüttüğünü, bu konuyu ilgili kuruluşlar Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ile yürütmek suretiyle hızla mesafe almanın gayreti içerisinde olacaklarını aktardı. Erdoğan, bu işin ciddi bir altyapısının olduğunu, bunun sağlanması gerektiğini ifade etti.

CİHAZLAR NE ZAMAN DAĞITILACAK? BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği ücretsiz tablet dağıtımının ne zaman ve nasıl olacağı henüz netleşmedi. Söz konusu imkandan yararlanmak için başvuruların nereden alınacağı konusu da henüz bilinmiyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak' dedi.

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladılar.

BAĞCILAR BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim yapılamaması üzerine ön plana çıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak için harekete geçen Bağcılar Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yeşilyurt Belediyesi tablet başvurusu

TABLET BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0