Sultan'ın gecekondusu' mimar ve heykeltraşların elinde yeniden hayat buldu!

Başrolünde Türkan Şoray'ın yer aldığı "Sultan" filmindeki gecekondudan esinlenilerek mimar, heykeltraş ve müze uzmanlarınca tasarlanan yapı, müze olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Antalya'da, Türk sinemasının "sultanı" Türkan Şoray'ın başrolünde yer aldığı filmindeki gecekondudan esinlenilerek inşa edilen gecekondu, müze olarak geçmişe ışık tutacak. Köyden kente göçen bazı ailelerin imarsız alanlarda izinsiz inşa ettikleri, bir gecede tamamlanması nedeniyle de "gecekondu" olarak bilinen kaçak yapılar, uzun yıllar şehirlerin önemli kentleşme sorunları arasında yer aldı.

Büyükşehirlere göçün simgesi haline gelen, birçok şarkıya, şiire ve senaryoya ilham kaynağı olan gecekondular, kentsel dönüşümlerin hız kazandığı günümüzde ise yerlerini modern yapılara bırakıyor.

Şehirde bir gecekondu olgusunun da olduğunu anlatmak için açık hava müzesine dönüştürdüğümüz Dokumapark'ta bir gecekondu müzesi yapılıyor. Başrolünde Türkan Şoray'ın yer aldığı 'Sultan' filmindeki gecekondudan esinlenerek yapıldı. 

Sen Çal Kapımı dizisinin Eda'sı Hande Erçel IMBd yıldızı oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Sen Çal Kapımı dizisinin Eda'sı Hande Erçel IMBd yıldızı oldu!
Rihanna Müslümanlardan özür diledi!

İLİŞKİLİ HABER

Rihanna Müslümanlardan özür diledi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0