Takoran Vadisi, doğa tutkunlarının yeni adresi Nissibi köprüsü nerede, nasıl gidilir

Şanlıurfa - Adıyaman ve Diyarbakır üçgeninde bulunan Türkiye’nin 4’üncü asma ayaklı köprüsü konumunda olan Nissibi Köprüsü son zamalarda doğa severlerin yeni adresi oldu. Nissibi köprüsü turizme büyük katkı sağlarken, bölgeye gelen turistler köprünün çevresinde motor keyfi yapıp , kamp yaparak doğal güzelliklerini keşfediyorlar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılan Nissibi Köprüsü'nün hizmete girmesiyle birlikte Siverek Belediyesi'nce yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan mesire alanına her gün yüzlerce ziyaretçi gelirken, bazıları motor ve teknelerle bölgeyi gezip piknik yaparak kamp düzenliyor. Doğa tutkunları tarafından çok sevilen Nissibi köprüsüne karşı mesire alanında kamplar kuruluyor. Muhteşem doğa manzarası eşliğinde güne uyanmanın çok güzel olduğu bu köprüye son dönemlerde çok ziyaretçi ağırlıyor. Fransa'da bulunan v binlerce turist tarafından ziyaret edilen Golden Gate köprüsüne benzerliğiyle de daha çok dikkat çekiyor. Peki Nissibi köprüsü nerede, nasıl gidilir? Yerli golden Gate köprüsü hakkında merak edilenler:

Nissibi köprüsü nerede

Nissibi köprüsü nerede

YERLİ GOLDEN GATE KÖPRÜSÜ 'NİSSİBİ KÖPRÜSÜ' NEREDE, NASIL GİDiLİR?

Türkiye’nin en büyük asma köprüleri arasında yer alan Nissibi Köprüsü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır Karayolu, Atatürk Baraj Gölü üzerine inşa edilmiştir. Takoran Vadisi'nin doğal güzellikleri içerisinde Nissibi Köprüsü'nün güzelliği gün batımıyla birlikte iştihamlı görüntüsü doğa tutkunların gözdesi olmaya devam ediyor. Çevre illerden birçok ziyaretçi ve doğa tutkunları bölgede hafta sonları kamp kurarak sportif olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, Kano, yüzme, tekne turu gibi birçok aktivite yapıyor.

Nissibi köprüsüne nasıl gidilir

Nissibi köprüsüne nasıl gidilir

Nissibi Köprüsü sayesinde Diyarbakır'a uçakla gittiğiniz zaman 1.5 saat gibi kısa bir sürede, Commagane krallığına ait tanrı heykellerinin bulunduğu Nemrut Dağı'na ulaşabilirsiniz. Nissibi asma köprüsü Atatürk baraj göleti ile çevresini saran dağlarla bütünleşmiş yöreye muhteşem bir güzellik katmıştır ve o bölgenin turizmine katkı sağlayan güzellikler arasında yerini almıştır. 

Ayrıca Takoran bölgesinde yaşayan vatandaşlar motorla balıkçılığın yanı sıra bölgeye gelenleri Atatürk Barajı'nda gezdirmek ve bu işten para kazanmak için yeni tekne ve motorlar alarak düzenledikleri nehir turları ile aile bütçelerine katkı sağlıyorlar

Alışveriş sırasında tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Alışveriş sırasında tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemler
Masumlar Apartmanı'nın Han'ı Birkan Sokullu kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

İLİŞKİLİ HABER

Masumlar Apartmanı'nın Han'ı Birkan Sokullu kimdir? Kaç yaşında ve nereli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0