Alıç meyvesini çekirdekleriyle beraber yiyen 5 kişi hastanelik oldu!

Kendi küçük şifası büyük olan alıç meyvesi neredeyse ölüme neden oluyordu. Sivas'ta 5 kişi alıç meyvesini çekirdeği ile yedi. Sindirim sorunu yaşayan kişiler hastanelik oldu.

Sivas'ta acilen kaldırılan 5 kişinin yedikleri şey şaşırttı. Alıç meyvesini çekirdeği ile beraber yiyen 5 kişi sindirim yollarını bozdu. Tedavi altına alınan kişilerin çekirdeği ile beraber tüketilen alıçın midede kitleye neden olduğu anlaşıldı. Yüzyıllardır alternatif tıpta şifa olarak tüketilen alıç meyvesinin bu zararı şaşırttı. Ancak uzmanlar azı faydalı çoğu zararlı olduğunu söyledi.

alıç çekirdeği neredeyse ölüme neden oluyordu

alıç çekirdeği neredeyse ölüme neden oluyordu

Özellikle çekirdeğinin mide tarafından enzimlenemediği ve bu yüzden burada kitleye neden olduğu söylendi. Midede oluşan bu kitle ise tıkanıklağa neden olduğundan sindirim sorunları ortaya çıktı. Endokopik yöntemle bu kitle parçalanıp alındı. Hastalara müdahale eden Gastroenteroloji Uzmanı. Prof. Dr. Abdülkerim Yılmaz olayı işte bu sözlerle anlattı:

Alıç yöresel bir bitki, tam mevsimindeyiz. İnsanlar tarafından bu dönemde çok sık tüketilmeye başlandı. Çok faydalı olduğu iddia ediliyor ve bu mevsimde çok sık tüketiliyor. Çok sık tüketilmeye başlandığı bu dönemde mevsimsel olarak vakalarda artmaya başladı. Karın ağrısı, şişkinlik, bulantı, kusma ve hazımsızlık gibi şikayetlerle gelen hastalarımız oldu. Bir hafta içerisinde 4-5 tane vakamız geldi. En ilginç vakamızda, midede kitle şikayetiyle gelen bir hastamız oldu. Bizde mide bölgesinde kitle olduğunu düşündük. Daha sonra ultrason ve tomografi incelemeleri yaptık, gerçekten de mide de kitle gibi gözüküyordu. 4 hastamızda yine midede şişkinlik, bulantı kusma ve mide ağrısı gibi şikayetlerle geldiler. Bu hastalarımıza endoskopi incelemesi yaptığımızda mide içerisinde yabancı cisim diyebileceğiniz bezoar (kitlesel yabancı cisim) oluşum, kitle tarzında taşlaşmış alıç meyvesini gördük. Muhtemelen aşırı tüketime bağlı yada çekirdeğiyle tüketime bağlı oluştuğunu düşünüyoruz. Bu kitleyi yabancı cisim forsepsiyle mide içerisinde parçalıyoruz, parçaladığımızda gerçekten kitle haline gelmiş bir Alıç meyvesi görüyoruz"

Şehir dışına çıkan adam düğün yaptı! Karısına yakalandı...

İLİŞKİLİ HABER

Şehir dışına çıkan adam düğün yaptı! Karısına yakalandı...

BİR YORUM YAPIN 0