Uşaklı kadınların 'tarhana' mesaisi başladı!

Uşaklı kadınlar, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden tescilli tarhana için hummalı bir çalışma yapıyor.

Uşaklı kadınlar, kış aylarının vazgeçilmez lezzeti tarhananın yapımına başladı. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2017'de tescillenen "Uşak tarhanası" hazırlıkları, kent genelinde sürüyor. Tarhananın yapımına kırmızı biber, soğan, nohut ve nanenin öğütücüden geçirilmesiyle başlanıyor. Malzeme, tuz, un, yoğurt ve maya ile harmanlanıp hamur haline getiriliyor. Teknelerde 3 hafta bekletilen hamur, küçük parçalar halinde çarşaflara serilip gölgede kurumaya bırakılıyor. Kuruyan tarhanalar ufalanarak elekten geçirilerek, hazır hale getiriliyor.

Tarhanaların bir bölümünü kışın tüketmek için kavanozlarda saklayan kadınlar, geri kalanını kilogramı 40 liradan satıyor. Merkeze bağlı Ortaköy'de de kadınlar, geleneksel yöntemlerle ve imece usulüyle tarhana yapıyor.

Kadınlardan 59 yaşındaki Yeteriye Sayın, AA muhabirine, Uşak tarhanasını organik ürünlerden yaptıklarını söyledi. Köyde diğer kadınlarla bir araya gelerek tarhana hazırladıklarını aktaran Sayın, "Tamamen doğal yöntemlerle yapıyoruz. Her derde deva, çok lezzetli ve sağlıklı. Bir hasta yese iyileşiyor. Herkese tavsiye ediyorum." dedi.

Her yıl 800 milyon insanı doyurabilecek kadar gıdayı çöpe atıyoruz!

İLİŞKİLİ HABER

Her yıl 800 milyon insanı doyurabilecek kadar gıdayı çöpe atıyoruz!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0