Paralimpik sporcu Miray Aksakallı mücadelesiyle herkese örnek oluyor

Henüz 6 yıl önce felç kalan 29 yaşındaki Miray Aksakallı, kendisine yepyeni bir yol çizerek spora yöneldi. Aksakallı'nın en büyük hedefi, Dünya çapında bir şampiyonluk elde etmek.

Düzce'de yaşayan 29 yaşındaki Miray Vildan Sakallı adlı genç kadın, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Bölümü'nden mezun oldu. Okul hayatının bitiminin ardından başlayan ayaklarındaki romatizmal ağrıların artışı sebebiyle doktora başvurdu. Kontrol sonucunda Sakallı'da enzim eksikliği tespit edildi. Tedaviye başladı ancak omurilik felci geçirerek ayaklarını kullanamaz hale geldi. Bu durum o'nu yıldırmadı. Sakallı, bu süreçte tesadüfen yolda tanıştığı Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Gökhan Cengiz'in, 'Okçuluk sporu yapar mısın?' teklifiyle yepyeni bir hayata merhaba dedi.

1 aydır antreman yapan Sakallı, haftada 4 gün aralıksız olarak sürdürdüğü çalışmalarında kendisine Türkiye ve Dünya şampiyonluğunu hedef olarak koyduğunu söylüyor. Genç sporcu, 'Ağır şekilde yaklaşık 6 yıldır yürüyemiyorum. Biz Gökhan hocamla yaklaşık 1 ay önce tesadüf eseri tanıştık. Benim sporla hiçbir şekilde alakam yoktu. Hemen kabul ettim, başladık. Gezmeyi, farklı yerler görmeyi çok seviyorum. Uyku düzenimi sağladım. Her gün antrenmana geliyorum. Sağlıklı besleniyorum.

Tabii ki bana katkısı oldu. Çevre baskısı önemli ama çevre baskısını bizler yeneceğiz. Engelli arkadaşların evden dışarı çıkıp kendi varlıklarını kanıtlamalarını isterim. Hedefler koyduk bir yola başladık. Ben de bir işin sonunu getirmeyi çok seviyorum. Hastalığım konusunda yürümeyi başaramadım. Mücadele ettim, başaramadım. Okçuluk açısından ise sonucunu getireceğim.' diyor.

Antrenörü Gökhan Cengiz ise Miray Sakallı için şu yorumu yapıyor:

'Spor yapmaya, hayata tutunmaya istekli. O şekilde bir yola başladık. Sporculuğundan çok memnunum. Antrenman kaçırmıyor. 'Ne zaman antrenman yapacağız.' şeklinde sürekli ilgili. Diğer engelli arkadaşlarımızı da bekliyoruz. Düzce'de ben yine bir arayış içindeyim. Sadece bir kişilik bir şey değil. Bu konuda engelliler takımı kurmak istiyoruz. Daha fazla engelli bireylere yardımcı olmak istiyoruz.

Engelli kardeşlerimizi bekliyoruz. En yakın şampiyonamız 2021 yılında Türkiye Şampiyonası. Biz ilk başta oraya bir katılım göstermek istiyoruz. 2022 yılında Türkiye şampiyonluğu elde etmek istiyoruz. 2022 yılından itibaren de Miray'ı milli takıma kazandırıp orada dereceler almasını bekliyoruz. Biz gerekli çalışmayı yapacağız. Gereken neyse onu yapacağız.'

NASA duyurdu: 2020 Mavi Dolunay ne zaman çıkar? Mavi Ay nedir ve nasıl oluşur?

İLİŞKİLİ HABER

NASA duyurdu: 2020 Mavi Dolunay ne zaman çıkar? Mavi Ay nedir ve nasıl oluşur?
İronik ne demek? TDK sözlüğüne göre İronik nedir ve nerelerde kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

İronik ne demek? TDK sözlüğüne göre İronik nedir ve nerelerde kullanılır
Kapsül gardırop nedir? Kapsül gardıroplar nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kapsül gardırop nedir? Kapsül gardıroplar nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 0