Doğu Karadeniz illeri nerelerdir? Doğu Karadeniz'de gezilecek yerler

Doğu Karadeniz illerinden Gümüşhane ve Bayburt, doğal güzellikleriyle sonbahar aylarında doğa ve fotoğraf severlere kartpostallık görüntüler sunuyor. Doğu Karadeniz'in birçok ilinde bu dönemlerde benzeri görüntüler oluşuyor. Peki Doğu Karadeniz illeri nerelerdir? Bu bölgede görülmesi gereken yerler nerelerdir?

Gümüşhane ve Bayburt, Doğu Karadeniz'in dağlık coğrafyası ve flora zenginliğiyle önce çıkan illeri arasında yer alıyor. Gümüşhane, yüksek kesimlerinde bulunan köylerinde sarı, kırmızı ve yeşil renkleriyle fotoğraflık görüntüler sunuyor. Gümüşhane'de bulunan ve eski adı İmera olan Olucak Köyü ile Zigana Dağı, fotoğrafçıların en çok tercih ettikleri alanlar oluyor. Bayburt'ta ise dağlarda renk şöleni oluşuyor. Masat Köyü ve rakımı yüksek olan bölgelerde, bu görüntülere daha fazla ulaşmak mümkün oluyor. Bayburt-Erzurum kara yolunun bulunduğu alanlardaki ağaçlar sarı, kırmızı ve mor renklere bürünmüş durumda.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde güz döneminde görülmesi gereken yerler bulunuyor. Bu yerler, bulunduğu alana kültür ve turizm açısından büyük bir zenginlik katıyor. Doğu Karadeniz illeri sırasıyla şöyledir: Rize, Artvin, Trabzon, Ordu, Gümüşhane, Bayburt.

DOĞU KARADENİZ'DE GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

TRABZON MÜZESİ

Trabzon’da bulunan müze, Kostaki Konağı adını da taşımakta olan ev içerisinde bulunur. Ev, yaşadığı dönemin ünlü bankerlerinden Kostaki Teophylaktos’un talebi doğrultusundan yaptırılmıştır. Tamamen İtalyan işçiliğiyle hazırlanan bu ev, Kostaki'nin iflası sonrasında tüm mal varlığına el konulmasından sonra, Nemlioğlu ailesi tarafından satın alınmıştır. Milli Mücadele yıllarında karargah binası olarak da kullanılan bu ev artık, içerisinde etnografik ve arkeolojik eserleri barındıran biri müzedir. 

SÜMELA MANASTIRI

Filmlere dahi konu olan Sümela Manastırı, bölgede muhakkak görülmesi gereken yerlerdendir. Trabzon Maçka'da bulunan bu manastır, Bizans İmparatorluğu döneminden bu yana varlığını sürdürmektedir. Manastırın içerisi; kilise, öğenciler için hazırlanmış odalar, şapel, mutfak, kilise, misafirhane, kütüphane gibi alanlar bulunmaktadır.

ÇİNÇİVA KÖYÜ

Rize’de bulunan bu köy, Fırtına Deresi ve Çamlıhemşin'e konum olarak çok yakındır. Yeşil güzellikleriyle dikkat çeken Çinçiva Köyü, günümüzde Şenyuva adını almış olsa da çoğunlukla eski adıyla bilinmektedir. Demet Akbağ ve Erdal Özyağcılar'ın başrolü oldukları Sevdaluk dizisine de ev sahipliği yapan bu köyde Taş Köprü'yü, Çamlıhemşin'i ve Fırtına Deresi'ni ziyaret edebilirsiniz.

BORÇKA KARAGÖL

Borçka Karagöl, Artvin’de bulunmaktadır. Bölgenin meşhur yaylalarından Klaskur Yaylası'na yakın bir tepede bulunan Karagöl,  merkezinden yaklaşık 60, Borçka’dan 27 km uzaklıkta olan Karagöl, 2002'de Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Burası kamp ve karavan turizmi için en çok tercih edilen yerlerdendir. Bu nedenle çevrede, kamp malzemeleri satan dükkanlardan rahatlıkla bulunabilmektedir.

PALOVİT ŞELALESİ

Rize’de bulunan bu şelale, Zilkale’den yalnızca 10 dakikalık bir uzaklıkta bulunmaktadır. İsmini içerisinde bulunduğu Palovit Vadisi’nden almaktadır.

ZİLKALE

Zilkale de kesinlikle görülmesi gereken yapılardandır. Varlığı Orta Çağ'a dayanan bu yapı içerisinde gizli geçitler ve surlar bulundurmaktadır. Burada yapılacak gezinin ücreti yalnızca 3 TL'dir.

Emziren anne diyeti ile hızlı kilo verme! Emzirirken zayıflanır mı? Diyet listesi...

İLİŞKİLİ HABER

Emziren anne diyeti ile hızlı kilo verme! Emzirirken zayıflanır mı? Diyet listesi...

BİR YORUM YAPIN 0