Kuzguncuk nerede? Kuzguncuk semtinde görülmesi gereken yerler

Perihan Abla ve Ekmek Teknesi gibi unutulmaz dizilerin çekildiği, fotoğraf severlerin ilk tercih ettiği yerlerden biri olan Kuzguncuk, kalabalığının çoğunluğu turistlerden oluşan bir semttir. Peki Kuzguncuk nerededir? Kuzguncuk semtinde görülmesi gereken yerler nerelerdir? İşte Kuzguncuk'un en gözde yerleri.

Kuzguncuk, Türk televizyon tarihinin unutulmaz dizilerine ev sahipliği yapan, renkli cumbalı evleri ve  halen ilk günkü dokusunu koruyan dükkan ve kaldırımlarıyla Üsküdar'ın görülmeden geçilmemesi gereken semtlerindendir. Perihan Abla, Ekmek Teknesi gibi kültleşmiş dizilerin çekildiği Kuzguncuk, özellikle hafta sonları insan kalabalığıyla karşı karşıya kalmaktadır. Fakat birçok kişi Kuzguncuk'ta nereleri görmesi gerektiğini bilmeden hızlıca geçip gitmektedir. Kuzguncuk küçük gibi görünse de içerisinde birçok zenginlik, tarihi eser barındırmaktadır. İşte sizler için hazırladığımız, Kuzguncuk'ta görülmesi gereken yerler rotası:

KUZGUNCUK'TA  GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

KUZGUNCUK EVLERİ

Kuzguncuk'ta gidilecek ilk yerlerden biri Kuzguncuk evleridir. Bu evlerin bulunduğu sokaklarda kaldırımlar Arnavut kaldırımıdır. Rengarenk cumbalı evlerle dolu olan bu sokak, fotoğraf severlerin ilgisini çekmektedir. Bu evlerin pencere ve duvar kenarlarından begonvil ve sardunyalar sarkmaktadır. Bu evlerde yaşayanlar olduğu kadar, içi boş ya da iş, müze vb. amaçla içi dolu olanlar da bulunmaktadır.

ÜRYANİZADE CAMİİ

1850 senesinde Üryanizade Ahmet Esad Efendi tarafından inşa ettirilen camii, ahşap tarzda görünüme sahiptir ve Boğaz manzaralıdır. Köşkü andıran Üryanizade Camii, minaresiyle de dikkat çekmektedir. 

FETHİ AHMET PAŞA YALISI

Osmanlı'nın geleneksel mimarisine göre inşa edilmiş olan Fethi Ahmet Paşa Yalısı, Kuzguncuk Paşa Limanı'nın olduğu konumda bulunmaktadır. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmeyen yalı içerisinde, 16 oda ve 2 büyük sofa ile birlikte, haremlik ve selamlık şeklinde 2 bölüm bulunmaktadır. Ancak haremlik kısmı 1925 yılında yanmıştır. Selamlık kısmı ise halen ilk günkü gibi bakımlıdır.

CEMİL MOLLA KÖŞKÜ

Üryanizade Ahmet Esad Efendi'nin torunu olan Cemil Molla tarafından 1885 yılında yaptırılan bu köşk, saray dışında telefon, kalorifer ve elektriğin kullanıldığı ilk yapı olarak bilinmektedir. Üryanizade Camii'nin hemen üst tarafında bulunmaktadır.

NAİL KİTABEVİ - KAFE

Hemen kitap okumak hem de oturup güzel vakit geçirmek isteyenler için ideal olan bir mekandır. Özellikle gençlerin ilk tercihi olmaktadır.

EKMEK TEKNESİ

Osman Sınav'ın unutulmaz dizileri arasında yer alan Ekmek Teknesi, Kuzguncuk'ta çekilmiştir. Ancak yıllarca o dükkanın gerçekten bir fırıncı olduğu zannedilmiştir. İsmi gerçekten Ekmek Teknesi'dir ancak orası yıllardır hatta dizi çekilirken bile kebap restoranıydı. Çekimler sırasında masalar kalkıp fırın konseptine dönüşür, kaldırım karşı tarafındaki fırından da ekmekler gelirdi.

PERİHAN ABLA SOKAĞI

Ekmek Teknesi Kebapçısı'nın hemen yanı başında bulunan bu tabela, gören kişilerin aklına ilk olarak Perran Kutman ve Şevket Altuğ'un unutulmaz dizisi Perihan Abla'nın şarkısını getirir. 'Bu mahallede yaşar bizim Perihan Abla / Küçük büyük herkesin dostu Perihan Abla / Kimin başı sıkışsa koşar Perihan  Abla / İşte bu mahallede yaşar Perihan Abla...' 

Pijama alırken nelere dikkat etmeli? Pijama satın alırken kumaşı nasıl olmalı

İLİŞKİLİ HABER

Pijama alırken nelere dikkat etmeli? Pijama satın alırken kumaşı nasıl olmalı
Kış düğünleri için giyebileceğiniz en güzel tesettür abiye modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Kış düğünleri için giyebileceğiniz en güzel tesettür abiye modelleri
Elif Perinçek kimdir? Seher Dereli Perinçek kimdir? Elif Perinçek sağlık durumu nasıl?

İLİŞKİLİ HABER

Elif Perinçek kimdir? Seher Dereli Perinçek kimdir? Elif Perinçek sağlık durumu nasıl?
Trendyol ve Hepsiburada büyük indirimi ne zaman? Büyük indirimden alınabilecek mutfak ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Trendyol ve Hepsiburada büyük indirimi ne zaman? Büyük indirimden alınabilecek mutfak ürünleri

BİR YORUM YAPIN 1

Ursula 2 yıl önce

Ilk resim Kuzguncuk degil ..Balat...