Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor? Riva'da gezilecek yerler

Kuruluş Osman dizisi, ekranın en çok izlenen dizilerin biri. Hem onun hem de birçok dizinin çekimleri, Riva'da yapılıyor. Dizinin hayranları da Riva ile ilgili internet üzerinden aramalar yapıyor. Riva'da gezilecek yerler nerelerdir? Riva'nın muhakkak görülmesi gereken yerleri nerelerdir? İşte Riva ile ilgili merak edilen soruların yanıtları.

Dünden bugüne sayısız diziye ev sahipliği yapan Anadolu Yakası, şimdilerde Kuruluş  Osman dizisini de ağırlıyor. Dizide yerleşim alanı ve cenk sahneleri için kullanılan yerler, seyircilerin büyük beğenisini kazanmış durumda. Diziyi sevenlerin çoğu da bu yerlerin nerede olduğunu araştırmaya başladı. Kuruluş Osman dizisinin neredeyse tüm çekimlerinin yapıldığı yer, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan Riva semtidir. Riva, özellikle günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettikleri bölgeler arasında yer almaktadır. Buranın plajları kadar kamp ve piknik alanları da meşhurdur. Ormanlık ve sessiz alanları da, birçok dizinin çekimlerini gerçekleştirdiği bir konum olmasını sağlıyor. Peki, bunca diziye ev sahipliği yapmış olan Riva'yı bu kadar seçilir kılan yanı nedir? Riva'ya gittiğiniz zaman hangi yerleri muhakkak görmelisiniz?

RİVA'YA GİDİLDİĞİNDE MUHAKKAK GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER 

RİVA HALK PLAJI

Riva denilince akla ilk gelen yerlerden olan Riva Halk Plajı, İstanbul'da günübirlik tatil yapmak isteyenlerin tercih alanlarındandır. İlkbahar ve yaz ayları dışında, havaların ılıman olduğu dönemlerde de gidilmektedir. Bu sebeple de oldukça kalabalık olmaktadır. Bu yanı sağlık açısından kimi zaman tehlikeli de bulunabilmektedir. 

RİVA GELARA PİKNİK CAMP

Riva'yı yalnızca denize girmek için değerlendirmek istemiyorsanız, Riva Gelara Piknik Kamp'ı tercih edilebilir. Denize girdikten sonra buraya gelip piknik yapılabilir veya günübirlik tatil için gelindiyse, burada kalıp sabahleyin piknik ve doğa yürüyüşleri yaptıktan sonra denize gidilebilir. Doğayı sevenler için önemli bir noktadır.

ELMASBURNU PLAJI

Elmasburnu Plajı da tıpkı Riva Halk Plajı gibi popüler alanlardandır. Aynı zamanda bir tabiat parkı da bulunan bu plajda, sadece kadınlara özel bir kısım da bulunmaktadır. Buraya yüzmeye gelen kadınların çoğu, tabiat parkına da giderek piknik yapmakta ve temiz havanın tadını çıkarmaktadırlar.

RİVA KALESİ

Riva'da deniz, kamp alanı ve piknik yerleri dışında gezilecek yerler de bulunmaktadır. Bunlardan biri Riva Kalesi'dir. Riva'nın simgesi olan bu tarihi yapı, bir diğer simge kısımlarından Riva Deresi’nin Karadeniz’e doğru döküldüğü alanda bulunmaktadır. Cenevizliler tarafından inşaa edildiği düşünülen bu yapı, Revan Kalesi olarak da bilinmektedir. 

RİVA DERESİ

İsmi dere olan bu yer, aslında bir akarsudur ve İstanbul'un su ihtiyacını karşılar. 70 kilometre uzunluğundadır. Gebze'den doğup Karadeniz'e doğru dökülen akarsuya her sene, gezi turları düzenlenmektedir. Burada tekne seferleri de yapılmaktadır. Bu bölgede ayrıca birçok balık restaurantı bulunmaktadır.

Galata Kulesi'nin üç boyutlu figürü merdivenlere resmedildi

İLİŞKİLİ HABER

Galata Kulesi'nin üç boyutlu figürü merdivenlere resmedildi
En popüler 10 ev dekorasyon trendi

İLİŞKİLİ HABER

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

BİR YORUM YAPIN 0