Ahlat'ta yaşayan Ahıska Türkleri sürgün yıllarını unutamıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2016'da Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, yıllar süren sürgünün ardından anavatanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sovyetler Birliği tarafından 14 Kasım 1944'te Gürcistan'ın Ahıska bölgesinden sürgün edilen Ahıska Türkü ailelerden 72'si, 4 yıl önce getirildikleri Ahlat'ta yaşamlarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Ahlat'a yerleştirilen Ahıska Türkleri, yıllarca süren sürgünlerin ardından vatanlarında olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sovyetler Birliğince 76 yıl önce anavatanlarından sürülen ve çektikleri eziyetleri yıllar geçse de unutamayan Ahıska Türkleri, vatanlarından sürgün edildikten sonra yaşadıkları zorlukları ve acı günleri hafızalarından silemiyor.

Ahlat'ta yaşayan 55 yaşındaki Ahıskalı Enver Aydın, Türkiye'ye ayak bastığı gün yaşadığı mutluluğu unutamadığını söyledi. Uzun yıllar uzak kaldığı vatanına kavuşmanın sevinci içinde olduğunu belirten Aydın, "Allah Türkiye'mizden razı olsun. Askerlerimize güç ve kuvvet versin. Vatanıma geldiğim için çok mutluyum. Hacca gelmiş gibiyim sanki. Bizi vatana getiren Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Sürgünde Özbekistan'da bize çok zulüm ettiler. Evlerimizi ve mallarımızı yaktılar. Sonra Ukrayna'ya gittik ve 22 yıl orada yaşadık. Orada da zorluklar çektik ama şimdi vatanımızdayız. Ahıskalıların bir sözü var. 'Kardeşini yitiren bir gün ama vatanı kaybeden ölünceye kadar ağlar.' Cumhurbaşkanımız da ağlamamızı kesti." diye konuştu.

Sunucu Ece Üner'den 'Miss Uganda' güzellik yarışmasına tepki!

İLİŞKİLİ HABER

Sunucu Ece Üner'den 'Miss Uganda' güzellik yarışmasına tepki!
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'ten şaşırtan açıklama: Telif haklarıma el koydular

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'ten şaşırtan açıklama: Telif haklarıma el koydular
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0