Eva ne demek ve Eva isminin anlamı nedir? Eva ismi Kuran'da geçiyor mu

Ülkemizde son dönemlerde kız bebeklerde tercih edildiği gözlenen yabancı kaynaklı Eva isminin anlamı aslında çok tanıdık. Başta anne baba adayları olmak üzere pek çok kişi Eva adının ne demek olduğunu ve özelliklerinin merak ediyor. Peki Eva isminin anlamı nedir? Eva adı Kuran'da geçiyor mu? sorularının yanıtı sizlerle paylaşıyoruz.

Anlamı ile oldukça beğeni toplayan son dönemlerin en güzel isimleri arasında Eva geliyor. Eva Almanca kökenli bir isimdir. Son dönemlerde Türkçede yaygın olarak kullanılan ve anlamı üzerinden çok beğeni toplayan isimler içerisinde geliyor.  Almanca, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca üzerinden Eva ismi ortak bir anlam taşımaktadır. Genel olarak Havva ve yaratılan ilk kadın anlamı üzerinden isim şeklinde kullanılır. Türkçede yeni yeni duyulmasına rağmen minik yavruları için isim arayan pek çok ebeveyn adına bir adım öne çıkıyor. Eğer bebeğiniz için henüz isim bulmamış iseniz, alternatif olarak listeye girebilecek en güzel isimlerden biri olarak Eva öne çıkıyor.

Eva, Havva, yaratılan ilk kadın anlamını taşır. Arife gecesi, arife, akşam anlamlarında da kullanılır. Eva adı ülkemizde yaklaşık 750 kişide bulunuyor. Filtreyi İstanbul ile sınırlandıracak olursak yaklaşık 120 kişi olduğunu görüyoruz. Ülkemizde her 108800 kişiden bir tanesine Eva adı verilmiş.

EVA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Eva ismine Kuran'da rastlamak mümkün değil. Yine de kökeni Almanca olan ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Unknown Kamil 2 yıl önce

Havva demeye utananlar Eva diyebilir.

Toplam 4 beğeni