Kaz Dağları nerededir? Kaz Dağları'nda gezilecek yerler

Dünyanın oksijen deposu olarak bilinen Kaz Dağları'nda, sonbahar ve kış aylarında keyifli bir doğa tatili yapabilirsiniz. Peki Kaz Dağları'nın çevresinde bulunan ve görülmesi gereken yerler nerelerdir? Kaz Dağları'na gidildiğinde nerelerde kalınabilir? İşte Kaz Dağları tatili için değerlendirebileceğiniz bir seyahat rotası.

Dünya üzerinde Alp Dağları sonrasında en yüksek oksijen oranına sahip olduğu belirtilen ve 1993 yılında Milli Park ilan edilerek koruma altına alınan Kaz Dağları, sonbahar ve kış aylarında tatilcilerin uğrak noktası oluyor. Çevresinde hikayesiyle de bilinen birçok şelale, kanyon bunların dışında köy ve müzeler bulunduran Kaz Dağları'na gitmeden önce kendinize bir seyahat rotası oluşturmanız gerekir. Kaz Dağları, Ege ile Marmara Bölgeleri'ni birbirinden ayırır ve hem Balıkesir hem de Çanakkale sınırları içerisinde yer alır. Diğer adı İda Dağları olan Kaz Dağları, birçok hayvan türüne ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapar. Koruma altına alındıktan bu yana Kaz Dağları Milli Parkı olarak da anılan bu bölgede gezilecek yerleri sizler için listeledik:

KAZ DAĞLARI GEZİLECEK YERLER

HASANBOĞULDU VE SÜTUVEN ŞELALELERİ

Hikayesi Hülya Avşar ile Yalçın Dümer'in rol aldığı bir filmle de anlatılan Hasanboğuldu Şelalesi ile Sütuven Şelalesi, Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunmaktadır. Etraflarında yemyeşil zeytin ağaçları bulunmaktadır. Bu yerlerin etrafında piknik de yapılabilmektedir.

Kaz Dağları'na gidildiğinde bölgede bulunan otellerde ve dağ evlerinde konaklayabilirsiniz.

YEŞİLYURT KÖYÜ VE ADATEPE KÖYÜ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan Yeşilyurt Köyü, bölgenin en güzel köylerinden biri olarak kabul edilmektedir. Tam 700 yıllık bir tarihe sahip olan bu köyde Türkler ve Rumlar bir arada yaşamaktaydı. Evleri, butik otelleri, Arnavut kaldırımları ile dikkat çeken bu köy adını, bir televizyon dizisine de vermiştir.

Adatepe Köyü ise Edremit'in kuzeyinde yer almaktadır. Antik Çağ'a kadar varlığı dayanan Zeus Altarı, bu köy yakınlarında bulunmaktadır. Bu köyün en önemli özelliği Osmanlı Dönemi'nden kalma cami ve mezarları ile Pers, Roma, Atina, Selçuklu ve Truva Dönemleri'ne ait tarihi izleri günümüze kadar taşımış olmasıdır.

Bu iki köye geldiğinizde; Zeus Altarı'nı ve restore edilerek 2001 yılında Zeytinyağı Müzesi'ne çevrilen Adatepe Zeytinyağı Müzesi'ni gezebilirsiniz.

DARIDERE TABİAT PARKI

Kaz Dağları'nın eteklerinde bulunan bu yer içerisinde, Karaçam ve kestane ağaçları gibi birçok doğal güzellikleri içerisinde barındırır. Buraya giriş ücretlidir. Ücret ise yalnızca 5 TL'dir. 10 hektarlık bir alandır. Parkta izin verilen bölgeler dışında kamp kurulması yasaktır.

BİR YORUM YAPIN 0