Üç Güzeller peri bacaları nerede? Üç Güzeller turist akınına uğruyor

Kapadokya'nın yerel güzelliklerinden Üç Güzeller peri bacaları, pandemiye rağmen yoğun bir şekilde turist ağırlamaya devam ediyor. Bölge halkı da bu durumdan memnun. Peki Üç Güzeller peri bacaları nerede?

Yerli ve yabancı turistlerin daima ilgisini çeken, binlerce yıllık doğal oluşum Üç Güzeller, şimdilerde fotoğraf tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor. Birbirlerine bitişik oldukları için bu adı alan yapılar, Kapadokya'nın en büyük turizm kaynaklarından da biri oluyor. Koronavirüs önlemlerine uyularak gerçekleştirilen seyahatlerde, katılımcı oranı tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi oldukça yoğun oluyor. Bulunduğu Ürgüp ilçesine kültürel bir zenginlik de katan bu yapılar için Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, şu açıklamayı yapıyor:

'Bölgemizin simgelerinden biri olan Üç Güzeller, pandemi öncesi daha yoğun ziyaretçi alan bir bölgeydi. Bölgeye gelenlerin istisnasız uğradığı yerdir. Biz de güzel atlar diyarı isminden esinlenerek buraya atlar yerleştirdik. Bize ait olan 'Masal kent Ürgüp' sloganıyla yeni bir fotoğraf çekim alanı oluşturuldu. Her geçen gün yoğunluğun artması bizi çok mutlu ediyor.'

BİR YORUM YAPIN 0