Sivas'ta gezilecek yerler! Pamukkale'nin kardeşi Sivas Altınkale ziyarete açıldı

Sivas'ta bulunan ve Pamukkale'nin kardeşi olarak da bilinen altın renkli Altınkale, ziyaretçilere açıldı. Peki Sivas Altınkale'nin özellikleri nelerdir? Sivas Altınkale ve çevresinde nerelere gidilebilir? İşte Sivas'ın gözbebeği Altınkale hakkında merak edilenler.

Sivas'ın kaplıcalar bölgesinde yer alan tıpkı Pamukkale'deki gibi basamak havuzlara sahip olan Altınkale, ziyaretçilere açıldı. İsmini, suyundaki kükürdün oluşturduğu sarı renkteki tortulardan alan Altınkale, Sivas Valiliği'nin himayesi ve belediyenin destekleriyle ziyaretçi kullanımına hazırlandı. Şehre turistik açıdan değer kazandırması hedeflenen Altınkale için Altınkale Projesi yürütüldü. Merkeze 24 kilometre uzaklıkta kalan Sıcak Çermik Termal Sahası'nda bulunulan hematit ve limonit içerikli sulardan faydalanıldı. Proje kapsamında geleneksel çadır kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalar da yapıldı. Bu kapsamda bölgede 80 çadır kurulmasını sağlayacak bir alan oluşturuldu.

Burada ayrıca turistlerin tanımasını sağlamak amacıyla yöresel ürünlerin satılabileceği, 38 tezgah yapıldı. Ayrıca 22 kameriye yapıldı ve 22 bin 591 bitki ekildi. Meydan alanına ise amfi ve sahne oluşturuldu.

SİVAS'TA GEZİLECEK YERLER

Sivas Altınkale ziyareti sırasında gezip görebileceğiniz başka yerler de bulunmaktadır. Sivas'ın güzelliklerini yansıtan bu yerler şu şekildedir:

# 1 SİVAS ARKEOLOJİ MÜZESİ

2005 yılında onarılan müze, Sivas'ta bulunan arkeolojik eserleri içerisinde barındırır. İlk olarak sanat okulu olarak yaptırılmış,1911 yılında ise Demircilik ve Marangozluk Atölyesi'ne çevrilmiştir. Ancak artık müze olarak işlev görmektedir.

# 2 ATATÜRK KONGRE VE ETNOGRAFYA MÜZESİ

Milli Mücadele Karargahı olarak kullanılmış olan bina, 1892 yılında liseye 1981 yılında ise müzeye dönüştürülmüştür. 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmiştir.

# 3 AŞIK VEYSEL MÜZESİ

Aşık Veysel'in evi olan bu bina, 1979 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kamulaştırılıp onarılmış 1982 yılında ise müzeye çevrilmiştir. 2012 yılında uluslararası bir proje kapsamında yeniden düzenlenmiştir.

# 4 KANGAL BALIKLI KAPLICA

Türkiye'nin en ünlü kaplıcalarındandır. Kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve selenyum açısından zengin bir suya sahiptir. Burada bulunan balıklar cilt rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

# 5 HOBBİT EVLERİ

Sadece Türkiye'de değil dünyada da ilk olan bu evler, Yüzüklerin Efendisi film serisinden esinlenilerek yapılmıştır. Türkiye'nin en iyi yönetilen Rekreasyon Projesi seçilmiştir. Toplamda 24 tanedir.

# 6 GÖKPINAR GÖLÜ

Tatlı ve berrak bir suya sahip olan bu göl, Türkiye'nin nadide gölleri arasında yer almaktadır. Güneşin konumuna göre renk değiştirmektedir. Derinliği 17-20 metre arasındadır.

#7 YILDIZ DAĞI KAYAK MERKEZİ

2010 yılında kış sporları kayak merkezi ilan edilmiştir. Çevresinde dini tesis, yeme-içme alanları, dinlenme tesisleri, kayak evi, park ve spor alanları bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 2552 metre uzunlukta olduğu düşünülmektedir.

Jüpiter ve Satürn, Orta Çağ'dan bu yana ilk defa birleşecek!

İLİŞKİLİ HABER

Jüpiter ve Satürn, Orta Çağ'dan bu yana ilk defa birleşecek!

BİR YORUM YAPIN 0