Hes Kodu uygulaması nerelerde geçerli? İstanbul'da kişi sınırlaması olan caddeler

Yeni alınan Koronavirüs önlemleriyle beraber belirli yerlere artık Hes Kodu olmadan giriş yapılamıyor. Bununla beraber bayı meydan ve sokaklarda da Hes Kodu dışında kişi sınırlaması uygulanıyor. Peki Hes Kodu uygulaması nerelerde geçerli oluyor? En kalabalık illerin başında olan İstanbul'da hangi meydanlara kişi sınırlaması getirildi? İşte yanıtı.

Artan Koronavirüs vakaları sonucunda Kabine Toplantısı neticesinde bazı yasaklar, kısıtlamalar getirildi. Buna göre, kişi silkülasyonun fazla olduğu yerlere belirlenen sayıdan fazla kişi alınamıyor ayrıca Hes Kodu uygulamasına da bakılıyor. Bu durum özellikle başta İstanbul gibi insan kalabalığının fazla olduğu iller için yayılımı azaltmak adına önemli bir etkiye sahip oluyor. Ancak bazı vatandaşlar halen Hes Kodu uygulamasının nerelerde geçerli olduğunu, hangi yere ne kadar kişi sınırlaması getirildiğini bilmeden hareket edebiliyorlar. Sizler için Hes Kodu uygulamasının geçerli olduğu yerleri ve İstanbul'da kişi sınırlamasının getirildiği meydanları derledik. 

HES KODU UYGULAMASININ GEÇERLİ OLDUĞU YERLER

# 1 ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

Alışveriş merkezleri, insan kalabalığının en çok olduğu yerlerin başında gelmektedir. Hemen hemen her şehirde bulunan AVM'lere artık Hes Kodu ile giriş yapılabilecek. AVM'ler için ayrıca kişi sınırlaması da bulunuyor.

# 2 PAZAR YERLERİ

AVM'ler kadar kalabalık olan bir başka yer ise pazarlar. Her ilde haftanın belirli günlerinde kurulan bu semt pazarlarına girişlerde de, hem pazar çalışanları hem de müşteriler için Hes Kodu uygulaması bulunuyor. Denetimler de ayrıca gerçekleştiriliyor.

# 3 ADLİYE VE İSTİNAF MAHKEMELERİ

Adalet Bakanlığı tarafından Koronavirüs tedbirleri kapsamında adliyelere ve istinaf mahkemelerine Hes Kodu uygulaması getirildi. Yeni uygulama için ek personel de görevlendirildi.

# 4 NİKAH SALONLARI

Alınan kararlar kapsamına nikah salonları da dahil edildi. Artık nikah salonlarında en fazla 30 kişi bulunabiliyor ve bu kişilerde de Hes Kodu uygulamasının olup olmadığına bakılıyor.

İSTANBUL'DA KİŞİ SINIRLAMASI OLAN CADDELER

# 1 TAKSİM İSTİKLAL CADDESİ / BEYOĞLU

İstanbul'un en kalabalık caddelerinden olan İstiklal için 7 bin kişi sınırlaması getirildi.  Buna göre artık caddede yalnızca 7 bin kişi bulunuyor olacak. Ve yürüyüş yolları herkes için sağ olarak kabul edildi.

# 2 DÖRTYOL MEYDAN / ESENLER

En kalabalık meydanlardan bir diğeri olan ve vaka sayılarının artış gösterdiği Esenler ilçesine bağlı Dörtyol Meydanı'na da sınırlama getirildi. Meydandaki insan kalabalığını azaltmak için artık girişlerde Hes Kodu uygulaması uygulanıyor.

LC Wakiki Panduf koleksiyonu ile kışı sıcacık geçirin! Birbirinden güzel peluş ev botları

İLİŞKİLİ HABER

LC Wakiki Panduf koleksiyonu ile kışı sıcacık geçirin! Birbirinden güzel peluş ev botları
Engelli birey Aysun Ünsal, İŞKUR desteğiyle kendi işinin patronu oldu

İLİŞKİLİ HABER

Engelli birey Aysun Ünsal, İŞKUR desteğiyle kendi işinin patronu oldu
MasterChef'te kullanılan mutfak robotu! Tefal Masterchef Gourmet Mutfak Robotu modelleri

İLİŞKİLİ HABER

MasterChef'te kullanılan mutfak robotu! Tefal Masterchef Gourmet Mutfak Robotu modelleri

BİR YORUM YAPIN 0