Çocuklara özel evde ziyaret edebileceğiniz sanal müzeler

Karantina sürecinde evden ziyaret edip sanki oradaymış hissine ulaşabileceğiniz sanal müzeler bulunuyor. Ülkemiz içerisinde mutlaka görmeniz gereken bu sanal müzeleri sizler için derledik. İşte evde ziyaret edebileceğiniz sanal müzeler!

Karantina döneminde vaktinizi daha dolu ve faydalı geçirebilirsiniz. Bunun için de daha önce görme şansınızın olmadığı ya da bir kez daha görmek isteyeceğiniz müzeleri gezebilirsiniz. T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın uygulaması Sanal Müze'de, ücretsiz bir şekilde birçok müzeyi gezebilirsiniz ancak bu müzeler arasında yer almayıp sanal tur uygulamalarıyla da gezip bilgiler edinebileceğiniz müzeler bulunuyor. Bu müzeleri çocuklarınıza izletip o'nların hem eğlenceli vakit geçirmelerini hem de kendilerini geliştirmelerini sağlayabilirsiniz. Sizler için, Türkiye'de görmeniz gereken ve sanal tur uygulaması da bulunan müzeleri ve bu müzelerde bulabileceğiniz eserler hakkında bilgileri sıraladık.

EVDE ZİYARET EDİLEBİLECEK SANAL MÜZELER

# 1 İSTANBUL TÜRK VE İSLAM ESERLERİ MÜZESİ

15. yüzyıl'da inşa edilen ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde tamir edilen bu müze, dünyanın en zengin İslam koleksiyonuna sahiptir. Müze içerisinde, varlığını 800 yıldır sürdüren organik ürünler ve Selçuklu Dönemi'ne ait 8 halı bulunmaktadır.

# 2 GÖBEKLİTEPE ÖRENYERİ

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kabul edilen bu eser, dikilitaşları ile dikkat çekiyor. Bölgede yıllardır yerli ve yabancı arkeologlar incelemelerde bulunuyorlar.

# 3 OYUNCAK MÜZESİ

Cem Yılmaz'ın Pek Yakında filminde de yer alan bu müze, Türkiye tarihinin en eski oyuncaklarına yer veriyor. Şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan bu müze, bir sahne tasarımcısı tarafından tasarlanması sebebiyle de dünyada bir ilki teşkil etmektedir.

# 4 PERA MÜZESİ

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Suna ve İnan Kıraç çiftinin vakıfları özelinde, 2005 yılında kurulan bu müze Osman Hamdi Bey'in ölmez eseri Kaplumbağa Terbiyecisi'ne de ev sahipliği yapıyor. Birçok portreye yer verilen bu müzede, Suna ve İnan  Kıraç çiftinin özel koleksiyonları da yer alıyor.

# 5 RAHMİ KOÇ MÜZESİ

Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden iş insanı Rahmi Koç tarafından kurulan bu müze, özellikle bir araba ve deniz tutkunuysanız size keyifli anlar yaşatacaktır. Bu müzede araba ve tren koleksiyonları haricinde denizaltı eşyaları da yer alıyor.

# 6 SAKIP SABANCI MÜZESİ

Yine cemiyet ailelerinden Sabancı'nın bir ferdi olan iş insanı Sakıp Sabancı'nın adını taşıyan bu müzede, bu zamana kadar sergilenmiş tüm eserler ve koleksiyonlar, dijital ortamda yeniden incelenebiliyor.

Ünlü isimlerden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı paylaşımları

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü isimlerden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı paylaşımları
Batmanlı çocuklara 23 Nisan sürprizi

İLİŞKİLİ HABER

Batmanlı çocuklara 23 Nisan sürprizi

BİR YORUM YAPIN 0