Kastamonu'nun görülmesi gereken kanyonları

Kastamonu, dünyanın en derin kanyonuna da sahip olan bir Karadeniz ilidir. Cam terasa sahip Valla Kanyonu ve ahşap köprüye sahip Horma Kanyonu ile turistlerin ilgisini çeken Kastamonu'da, gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken kanyonları derledik.

Dünya üzerinde en derin ikinci kanyon olarak kabul edilen Valla Kanyonu ile bir ucundan diğer ucuna toplamda 3 kilometre uzunluğunda olan ahşap bir platformla geçilebilen Horma Kanyonu, Kastamonu için önemli turist kaynaklarından olmaya devam ediyor. Her yıl turist sayısını daha da fazla arttıran iki kanyon, sonbahar ve kış ayları için kartpostallık görüntüler sunuyorlar. Kastamonu'da görülmesi gereken birçok kanyon bulunuyor. Bu kanyonlar hem görsel güzellikleri hem de sahip oldukları özellikler ile dikkat çekiyor. Kastamonu'ya gittiğinizde görmeden geçmemeniz gereken bu kanyonları haklarında bilmeniz gereken detayları, sizler için derledik... 

KASTAMONU'DA GÖRÜLMESİ GEREKEN KANYONLAR

# 1 ÇATAK 1 VE 2 KANYONU

Kastamonu'nun en uzun akarsuyu olarak kabul edilen Çatak 1 ve 2, Azdavay sınırından Küre Dağları Milli Parkı'na kadar erişmektedir. Yüksek dağlar, derin vadiler ve geniş orman dokusu arasında yer almaktadır. 

# 2 VALLA KANYONU

Bölgenin en önemli turistik merkezlerinden Valla Kanyonu, bulunduğu konumdan dolayı sisin etkisinde kalmaktadır. Ancak sis bulutları dağılmaya başladıktan sonra oluşan yeşil görüntü, görenleri hayran bırakmaktadır. 

# 3 HORMA KANYONU

Valla Kanyonu ile birlikte böylgeye en çok turist getiren ikinci kanyon olmaktadır. Dünyada eşine az rastlanan nemli karstik ormanlarının etkisinden, Horma Kanyonu da faydalanmaktadır. Geçiş yolu üzerindeki ahşap köprüyle dikkat çekmektedir.

# 4 ŞEHRİBAN KANYONU

Milli Park olan Küre Dağları'nın içerisinde bulunan Şenpazar ilçesinin çevresi, genç ve kıvrımlı dağlar ile çevrilidir. Yemyeşil bir bitki örtüsüne sahip olan bu bölgede yer alan Şehriban Kanyonu, dağlık ve engebeli bir arazide bulunmaktadır. 

# 5 ERSİZLERDERE KANYONU

Bölgenin önemli turistik yerlerinden biridir. Karadona Köyü'nden akmaya başlayıp Alacık köyünde sona ermektedir.

Akciğer kanserini önleyen: Kamkat (Kumkat) faydaları nelerdir? Kamkat (Kumkat) nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Akciğer kanserini önleyen: Kamkat (Kumkat) faydaları nelerdir? Kamkat (Kumkat) nasıl tüketilir?
Dresuar nedir? En güzel dresuar modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Dresuar nedir? En güzel dresuar modelleri
Herkes değişse de O değişmiyor! 1977'den beri muhtarlık yapan Mehmet Avcı

İLİŞKİLİ HABER

Herkes değişse de O değişmiyor! 1977'den beri muhtarlık yapan Mehmet Avcı

BİR YORUM YAPIN 1

Kazım uyar 3 yıl önce

Kururduyorum Kastamonu memleketim