Kadınlardan büyük dayanışma

Türk, Suriyeli ve Afgan 48 kadın, el ele verdiler ve bir koorperatif kurdular. Kadınlar şimdi bu koorperatif sayesinde hem üretim yapıyorlar hem de aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Gaziantep'te yaşayan Türk, Suriyeli ve Afgan uyruklu 48 kadın, el birliğiyle kurdukları SADA Kadın Kooperatifi ile hem üretim yapıyorlar hem de bu çalışmaları sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kooperatif bünyesinde bez çanta, plaj çantaları, mutfak servisleri, önlük, kutnu kumaşından ürünler üretiliyor. SADA Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nadirye Özmen, 'Türk, Suriyeli ve Afganistanlı üç ayrı milletten kadınlar var. Lokalde çok güçlü bir kooperatifiz. Kadın dayanışmasını, sosyal uyumu başardık. Elimizden gelen desteği veriyoruz.' diyor.



Kooperatif üyelerinden olan ve 8 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye gelen Safiye Mustafa, 'Savaştan sonra burası psikolojik olarak çok iyi geldi. Çok iyi arkadaşlıklar kurduk. Başka bir ülkeye gelmenin zorluklarını yaşıyordum ama buraya geldikten sonra hayatım güzelleşti. Üretiyoruz ve geçimimizi sağlıyoruz.' diyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Zuhal Topal'a ziyaret

İLİŞKİLİ HABER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den Zuhal Topal'a ziyaret

BİR YORUM YAPIN 0