Balat'ta çekilen unutulmaz diziler

İstanbul'da çekilen pek çok dizi bulunuyor. Bu diziler arasında en çok dikkat çekenleri ise Balat'ta çekimi gerçekleşmiş olanlar oluyor. Balat'ın tarihi dokusunu yansıtan bu dizilerin çekildikleri ev ve sokaklar, Balat'ı ziyarete gidenlerin ilk aradıkları yerler oluyor. Balat'ta çekilmiş olan unutulmaz dizileri sizler için derledik.

Balat, unutulmaz pek çok diziye ev sahipliği yapmış mekan olarak dikkat çekiyor. Diziler, ya hikayelerinin temellerini Balat'a kuruyorlar ya da sadece tek bir sahnelerini bu tarihi ilçeden geçirmeyi tercih ediyorlar. İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı olan Balat semtinde çekilmiş olan ve bugün Balat'a giden her kişinin özellikle fotoğraf çekildikleri yerler bulunuyor. Sizler için, pandemi sonrasında rahatça gidip gezebileceğiniz ve her sokağında izlerini bulacağınız, Balat'ta çekilen unutulmaz dizileri derledik...

BALAT'TA ÇEKİLEN UNUTULMAZ DİZİLER

ÇUKUR

Halen devam eden Çukur dizisi, Balat'ta çekilen en uzun soluklu işlerden oldu. Sokakların her bir köşesinde, diziden bir ize rastlamanız mümkün oluyor. Dizide çoğunlukla kıraathane mekanı kullanılıyor.

BİZİM YENGE

Reytinglerde istenileni elde edemese de, Balat denilince akla gelen ilk işlerdendir. Bir sokağın tamamı ve o sokakta bulunan marangozhane ile kuaför dükkanı, en çok kullanılan mekanlardandı.

CENNET MAHALLESİ

Balat'ın neredeyse tamamının kullanıldığı dizide, Pembe ve Yunus'un evlerinin bulunduğu yokuş bugün turistin en çok çekildiği yer. Muharrem'in kahvehanesi olarak kullanılan ilk mekan ise Balat Müzik Evi olmuş durumda.

EZEL - SUSKUNLAR

Halen en unutulmaz dizilerden biri olan Ezel'in de birçok sahnesi için Balat sokakları tercih edilmişti. Bu dizilerden birisi de Suskunlar'dı. Suskunlar'ın da bazı sokak sahneleri, Balat'ta çekilmişti.

YEDİTEPE İSTANBUL

Eski bir TRT dizisi olan Yeditepe İstanbul, hem kadrosu hem de hikayesiyle beğeni topluyordu. Dizinin bir diğer dikkat çeken yanı da, Balat'ta çekilen sahneleriydi. Evleri, sokakları ve sokakların mimarisiyle dikkat çekiyordu.

BİM'den 5-6 Ocak tarihlerinde alınabilecek elektronik ürünler!

İLİŞKİLİ HABER

BİM'den 5-6 Ocak tarihlerinde alınabilecek elektronik ürünler!

BİR YORUM YAPIN 0