Çukur mahallesi, Koçovalılar'ın evi nerede? Çukur'un çekildiği yerler

Show TV'nin 4. sezonunda olan fenomen dizisi Çukur, kadrosu ve konusuyla olduğu kadar çekildiği yerlerle de merak ediliyor. Diziyi izleyenler Çukur mahallesinin, Koçovalılar'ın evinin ve Dostlar Kahvesi'nin nerede olduğunu araştırıyorlar. Çukur dizisinde kullanılan mekan ve yerler hakkında detaylı bilgiler, haberimizde.

Başrollerinde Aras Bulut İynemli ile Perihan Savaş'ın yer aldığı, her Pazartesi akşamı ekrana gelen Çukur dizisi, reytinglerde elde ettiği başarıyla büyük bir izleyici kitlesine sahip olduğunu ispat ediyor. Koçovalı soyadını taşıyan bir ailenin hikayesini anlatan dizi, çekim yapılan mekanlara da hikayeye uygun olarak farklı adlar veriyor. Dizinin sıkı takipçileri, hayranı oldukları dizinin çekildiği yerlere gidip fotoğraf çekilmek için Çukur Mahallesi nerede ve Dostlar Kahvesi nerede şeklinde araştırmalara yapıyorlar. İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı olan Balat semtinde çekilen Çukur dizisinde kullanılan mekan ve mahalleler, günümüzde diziye ait birçok izi barındırır konumda duruyor.

ÇUKUR MAHALLESİ VE DOSTLAR KAHVESİ NEREDE?

Çukur dizisiyle ilgili en çok merak edilen; Çukur adıyla geçen mahalle ile Koçovalıların sahibi oldukları kahvenin nerede olduğudur. Mahalle, Balat semtinde bulunuyor. Ancak gerçekte adı Çukur değildir. Dizi, Ayvansaray Mahallesi'nde çekilmektedir.

Dostlar Kahvesi, Çukur Aş Evi ve Berber Muhittin'in dükkanları ise Balat'ın arka sokaklarında kalmaktadır. Bu yerler artık, dizide kullanıldıkları adlarla daha kolay bulunmaktadır. Kahvenin adres numarası 26'dır.

ÇUKUR KOÇOVALILAR'IN EVİ NEREDE?

Koçovalılar'ın evi ise Balat'ta bulunmamaktadır. Ev, Çekmeköy'de bulunan Reşadiye Dereyolu'ndadır. Bölgede birçok villa tipi evler bulunmaktadır. Dizinin diğer sahneleri ise Balat dışında Tarlabaşı girişinde çekilmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0