Başarısıyla adından söz ettiren NBA yıldızı Cedi Osman kimdir, kaç yaşında, nereli?

NBA'de Türkiye'yi temsil eden milli basketbolcularımızdan Makedonya asıllı Cedi Osman, performansıyla büyük beğeni topluyor. Sosyal medyada sıklıkla gündeme gelen genç yıldız, yaşıyla da şaşırtıyor. Başarısıyla gururlandıran Cedi Osman hakkında tüm merak edilenler, haberimizde.

Dünya basketbolunun en iyilerinin sahne aldığı Amerikan Basketbol Ligi NBA'de, A Milli Basketbol Takımımız'da forma terleten yıldızlarımız da yer alıyor. Bu isimlerden birisi de Cedi Osman. NBA Ligi'ndeki performansıyla sosyal medya platformu Twitter'de sıklıkla TT oluyor. Cedi Osman özellikle dünya yıldızı Lebron James ile olan dostluğuyla da dikkat çekiyor. Cedi Osman hakkında araştırma yapan birçok kişi, genç sporcunun yaşını gördükçe şaşırıyor. Genç yaşında elde ettiği başarıyla kendisine hayran bırakan milli basketbolcu hakkında merak edilen detayları, haberimizde derledik.

CEDİ OSMAN KİMDİR?

8 Nisan 1995 tarihinde Makedonya'da, baba Türk anne Boşnak bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1999 yılında ailesiyle birlikte Bosna-Hersek'in Saraybosna şehrine taşındı. Aynı yıl KK Bosna Kulübü'ne kaydoldu. Burada oynadığı bir dönemde EuroLeague takımlarından Efes Pilsen'in scoutları tarafından keşfedildi.

13 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleştiler. Türk vatandaşlığına geçen Cedi, Efes Pilsen alt yapısında yetişti. 2010 yılında Yıldız Milli Takım'la beraber Türkiye Yıldızlar Erkek Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti. 2011 yılında Jordan Brand Classic Uluslararası Maçı'nda oynaması için davet aldı. 

2014 Avrupa Şampiyonası'nda En İyi 5'e seçilen Cedi, 2015 NBA Draftı'na katıldı ve 2. tur 31. sıradan Minnesota Timberwolves tarafından seçildi. Tüm hakları aynı gün içerisinde takasla Cleveland Clevers'e geçti.

 

Harry Potter yeniden mi çekilecek?  HBO'dan Harry Potter açıklaması...

İLİŞKİLİ HABER

Harry Potter yeniden mi çekilecek? HBO'dan Harry Potter açıklaması...

BİR YORUM YAPIN 2

Uğur 3 yıl önce

Allah başarılarını artırsın

Toplam 1 beğeni

☪Sakarya ☪ 3 yıl önce

Basketball sporunu çok seviyoruz ailece, Gururumuzsun senin en büyük hayranlarindaniz, Masallah Milli durusuna kurban olam senin Cedi Osman, seni ve aileni Allaha emanet ediyoruz ...