Ayliz ne demek ve Ayliz isminin anlamı nedir? Ayliz ismi Kuran'da geçiyor mu?

Seni Çok Bekledim dizisinin başrol oyuncularından İrem Helvacıoğlu dizide Ayliz karakterine hayat vermektedir. Dizide Özcan Deniz Ayliz adını sürekli tekrar etmesi üzerine izleyicilerde merak uyandırdı. Peki Ayliz isminin anlamı nedir? Ayliz ne demek? Ayliz ismi ne anlama gelir TDK'ya göre Ayliz isminin açıklaması!

Star TV’nin yeni sezon dizisi Seni Çok Bekledim izleyiciyle 29 Ocak 2021 akşamı buluştu. Seni Çok Bekledim dizisi konusu ve oyuncu kadrosuyla da araştırma konusu olmaya başladı. Başrollerinde de Özcan Deniz ve İrem Helvacıoğlu yer alıyor.  Dizide oyuncu İrem Helvacıoğlu'nun hayat verdiği Ayliz karakteri izleyenlerin dikkatini çekti. Okunuşu ile büyük beğeni toplayan Ayliz'in anlamı aynı zamanda bebek bekleyen ebeveynlerin de beğenisini topladı.

Ayliz Türkçe'de yer almayan Farsça kökenli isim olarak kaynaklarda yer alıyor. Bebek sahibi olmayı bekleyen çiftlerin dikkatini çeken Ayliz ismi cennet kelimeleri ile anlam barındırıyor. Kız bebekler için tercih edilen Ayliz'in ay parıltısı ve cennetten bir bahçe anlamlarını taşıdığı biliniyor. Kız çocuklar için değerlendirilen bu güzel isminin anlamını öğrenerek bebeğinize özel bir isim verebilirsiniz.

AYLİZ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Türk Dil Kurumu'nda (TDK) yer almayan Ayliz ismi Cennetteki en güzel hurinin adı yada ay parıltısı anlamlarını barındırıyor.

Ancak bu bilgi ile ilgili kesin bir doğruluk payı yer almıyor.

Ayliz ismi kız cinsiyetinde nadir kullanılan bir isim olarak yer alıyor.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0