Erzincan Kemaliye nerede? Erzincan Kemaliye'de gezilecek yerler

Seni Çok Bekledim dizisinin ilk bölümünde çekimlerin yapıldığı Erzincan'ın Kemaliye ilçesi tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle seyirciyi kendisine hayran bıraktı. Daha önce Kemaliye'yi görmemiş veya duymamış olanlar, Kemaliye hakkında araştırma yapmaya başladılar. Erzincan ilçesi Kemaliye hakkında detaylı bir seyahat öneri listesi haberimizde.

Başrollerinde Özcan Deniz ile İrem Helvacıoğlu'nun yer aldığı Seni Çok Bekledim dizisinde yer almasıyla popülaritesini arttıran Erzincan'ın Kemaliye ilçesi, şehrin tarihi dokusu ve güzellikleriyle en çok öne çıkan yerlerinden biri oluyor. Gezilecek ve yemek yenecek birçok güzel mekanı içerisinde bulunduran Kemaliye ilçesine gittiğinizde görmeniz gereken yerleri haberimizde derledik. 1938 yılına kadar Elazığ'a bağlı olan ilçe, bu yıldan itibaren Erzincan sınırlarına dahil edilmiştir. İlçe özellikle evleri ve taş yolu ile meşhurdur.

- Doğu Anadolu ağzının yaygın olduğu ilçenin en meşhur yemekleri arasında; Çılbır, Göden, Sırın, Lök Tatlısı, Çökelek Piyazı, Hışik Yahnisi ve Kenger Kavurması bulunmaktadır.

- İlçenin eski adı Eğin'dir.

Doha nerededir? DohaİLİŞKİLİ HABERDoha nerededir? Doha'da gezilecek yerler

ERZİNCAN KEMALİYE'DE GEZİLECEK YERLER

# 1 ZİNCİRLİ KAYA

Erzincan Kemaliye

Erzincan Kemaliye

İlçenin merkezinde bulunan bu kayaya çıkıldığında ilçenin tamamını görebilmeniz mümkün olmaktadır. Kayaya çıkılabilmesi için 2004 yılında, 192 basamaktan oluşan bir merdiven yaptırılmıştır.

# 2 KEMALİYE ORTA CAMİİ

Erzincan Kemaliye neyi meşhur?

Erzincan Kemaliye neyi meşhur?

İçi ahşap, dışı taş olan Kemaliye Orta Camii'nin 17. ve/veya 18. yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. İlçenin merkezinde bulunmakta olan Kemaliye Orta Camii mutlaka ziyaret edilmesi gereken tarihi yerlerdendir.

# 3 ALA MAĞARASI

Erzincan Kemaliye Seni Çok Bekledim

Erzincan Kemaliye Seni Çok Bekledim

Yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken bu mağaradan akan suların Ala ve Sedef hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Adını da şifa olduğu bilinen hastalıklardan olan Ala'dan almaktadır.

# 4 KARANLIK KANYONU

Erzincan Kemaliye nerede?

Erzincan Kemaliye nerede?

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak kabul edilen ve ilçe merkezine 3 km. uzaklıkta olan bu kanyon ilçenin en meşhur yerlerinden biri olan Taş Yolu'nun hemen yanındadır. Yaklaşık 9 km. uzunlukta olan kanyon çevresinde piknik yerleri ve sportif etkinlikler düzenlendiği alanlar bulunmaktadır. 

İçerisinden Fırat Nehri kıvranarak geçmektedir. Burada; rafting, kano, jet ski ve bot safarisi yapılabilmektedir.

# 5 TAŞ YOLU

Erzincan Kemaliye Taş Yolu

Erzincan Kemaliye Taş Yolu

Dünyanın en zorlu yollarından biri olarak kabul edilen Taş Yolu, tam 132 yılda tamamlanmıştır. Yöre halkı tarafından yapılmıştır, Yapımı 2002 yılında bitmiştir. 7 kilometre uzunluktadır. 38 tünel, keskin viraj ve uçurumları nedeniyle turistler tarafından ilgi görmektedir.

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler 2021

İLİŞKİLİ HABER

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler 2021

BİR YORUM YAPIN 0