Ergan Dağı Kış ve Doğa Sporları Merkezi nerede? Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir

Alternatif pistleri ve sahip olduğu doğal güzelliğiyle ilgi gören Ergan Dağı Kış ve Spor Merkezi, yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Gece kayağı fırsatını da sunan merkez, son dönemin en popüler merkezlerinden biri oluyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi olarak da bilinen merkeze en kolay nerede, nasıl gidilir? Merkezle ilgili tüm bilinmesi gerekenler haberimizde.

2009 yılında Ergan Dağı'nda hizmete açılan ve her yıl binlerce turisti ağırlayan Ergan Dağı Kayak Merkezi, doğal ve alternatif avantajlarıyla muadillerinden ayrılıyor. Erzincan'da bulunan ve kent merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta olan kayak merkezi, alternatif pistler ve doğal güzelliği dışında gece kayak yapabilme avantajına da sahip durumda yer alıyor. Merkez ayrıca kar kalitesi ve pistlerinin uzunluğu sayesinde dünya üzerindeki birçok organizasyona da ev sahipliği yapıyor. Pistlerin uzunlukları 1363 metre ile 2500 metre arasında yer alıyor. Toplamda 6 pisti bulunan merkezde 17 kilometreyi de aşan kesintisiz bir kayak yapma şansı elde edilebiliyor.

ERGAN DAĞI KAYAK MERKEZİ HAKKINDA

Munzur Sıradağları'nın etek kısmında bulunan merkez 2 bin 970 metre yükseklikte bulunuyor. Merkezde taşıma kapasitesi saatte 2 bin 700 olan yeni teknoloji özelliğine sahip telesiyej sistemi ve kapasitesi bin kişi olan bir teleferik sistemi bulunuyor.

Kayak Merkezi'nden Ardıçlı Gölü manzarası da seyredilebiliyor. Ayrıca burada tüm ihtiyaçların karşılanabileceği sosyal tesisler de bulunuyor. Yine aynı yerde çok sayıda apart ve otel bulunuyor.

ERGAN DAĞI KAYAK MERKEZİ FİYATLARI 2021

Ergan Dağı Kayak Merkezi 2021 fiyatları şu şekildedir:

- Tek Çıkış: 15 TL

- 5 Kez Çıkış: 60 TL

- 10 Kez Çıkış: 100 TL

- 20 Kez Çıkış: 190 TL

- 50 Kez Çıkış: 400 TL

- Gece Kayağı: 50 TL

- T-Bar Tek Çıkış: 5 TL

- Kızak: 10 TL

ERGAN DAĞI KAYAK MERKEZİ'NE NASIL GİDİLİR?

Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne uçakla gelirseniz, şehir merkezinden tesislere giden otobüsler bulunuyor. Yine havalimanıyla giderseniz özel araçlar kiralanabiliyor ve taksiyle de kısa sürede ulaşım sağlanabiliyor.

Karbonatın faydaları nelerdir? Günde bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp tüketirseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Karbonatın faydaları nelerdir? Günde bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp tüketirseniz...
Kahramanmaraş'ta nereler gezilir? Kahramanmaraş gezilecek yerler listesi

İLİŞKİLİ HABER

Kahramanmaraş'ta nereler gezilir? Kahramanmaraş gezilecek yerler listesi

BİR YORUM YAPIN 0