Özbekistan'a damga vuran Mendirman Celaleddin konusu nedir? Mendirman Celaleddin oyuncuları

Kuruluş Osman ile Diriliş Ertuğrul dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını yaptığı Mendirman Celaleddin dizisi Özbekistan'da seyirciyi ekrana kilitledi.

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın Özbekistan'da yayınlanan Mendirman Celaleddin, TV'ye damgasını vurdu. Milliy TV adlı TV kanalında yayınlanan ve Harzemşahlar Devleti'nin son lideri Celaleddin Harzemşah'ın hayatını aktaran dizi, Türk-Özbek ortak yapımı olarak ekranda yer alıyor. Dizide hem Türk hem de Özbek oyuncular yer alıyor.

Dizinin genel yönetmenliğini Metin Günay, yönetmenliğini ise Nurgissa Almurat yapıyor. Oyuncu kadrosunda Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Gülenay Kalkan Ünlüoğlu'nun da yer aldığı dizide ayrıca; Emre Kıvılcım, Cemal Hünal, Ferhat Yılmaz, Sezgin Erdemir ve Kaan Yalçın ile Yulduz Radjova, Rano Şodiyeva, Rayhan Ulesanova, Tohir Saidov ve Saide Rametova yer alıyor.

13 bölüm sürecek olan dizinin ilk bölümü yayınlandı. Kuruluş Osman ve Diriliş Ertuğrul dizilerinin başarısı, projenin büyük ilgi görmesinde etki etti.

22 yıl hapis istemiyle yargılanan Necati Şaşmaz'a beraat kararı!

İLİŞKİLİ HABER

22 yıl hapis istemiyle yargılanan Necati Şaşmaz'a beraat kararı!

BİR YORUM YAPIN 0