Emine Erdoğan’dan iklim değişikliği ile mücadele toplantısında çağrı!

İklim değişikliğine dikkat çeken Erdoğan, son günlerde yaşanan kuraklığın endişe verici olduğunu ifade etti: Gidişatı olumlu yönde değiştirebilecek son on yıl kaldı. Bu fırsatı değerlendirebilecek son nesiliz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuştu. 2020 yılının bütün dünyayı etkisi altına alan felaketlerle işaretlendiğine dikkat çeken Emine Erdoğan, "Halen devam eden korona salgını, hayatlarımızın ortasına şimşek gibi düştü. Bununla beraber, iklim değişikliğine bağlı felaketler, bizleri gerçekten nefessiz bıraktı. Çocukluğumda yediğim domatesin tadını bilmeyen torunlarım için üzülüyorum. Tabiatın seslerini, kokularını bir bir kaybediyoruz" diye konuştu.

Son günlerde yaşanan kuraklığın endişe verici olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, gidişatı olumlu yönde değiştirebilecek son on yılın kaldığına dikkat çekerek "Bu fırsatı değerlendirebilecek son nesiliz" ifadesini kullandı. Korona salgınının tüm olumsuz getirilerinin yanında iklim değişikliği ile ilgili yürütülen işlerde gerilemeye sebep olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, "Maske ve plastik eldivenler yepyeni bir kirlenmenin kapısını açtı. Bugün korona salgını, yarın beklenmedik başka bir felaketle yüzleşebiliriz. İşte bu noktada, dünyayı değiştirmek için elimizde kalan sınırlı vakitten taviz vermemeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Instagram'ın zirvesindeki isimler belli oldu! İşte en çok takipçisi olan ünlüler...

İLİŞKİLİ HABER

Instagram'ın zirvesindeki isimler belli oldu! İşte en çok takipçisi olan ünlüler...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0