Müslüman olan Kanadalı anne 5 çocuğuyla sosyal medyada İslamiyet'i anlatıyor

Kanada'da yaşayan ve çıktığı arayış yolunda ailesini de karşısına alarak İslamiyet'i seçen Jenny Molendyk, 9 yıldır yaşadığı Türkiye'de 5 çocuğuyla birlikte sosyal medyada İslamiyet'e yönelik öğretici paylaşımlarda bulunuyor.

2006 yılında İslamiyet'i kabul eden Kanadalı işaret dili ve İngilizce öğretmeni Jenny Molendyk Divlevi, 9 yıl önce yerleştiği İstanbul'da 5 çocuğuyla birlikte sosyal medyada İslamiyetle ilgili paylaşımlarda bulunuyor ve büyük beğeni topluyor. Henüz üniversite talebesiyken 'hayatının anlamını' keşfetmek için uzun yıllar sürecek bir arayışa çıkan Molendyk, İslamofobi'nin dünyada yaygınlaşmaya başladığı dönemde bir Müslümanla tanıştı ve o'nunla yaptığı uzun sohbetler neticesinde İslamiyet hakkında doğru bilgiler edinme şansı buldu.

Aradığı tüm soruların yanıtını İslamiyet'te bulan genç kadın 14 Mayıs 2006'da "hayatının en güzel ve büyük kararını" alarak Müslüman oldu. Başta babası ve üniversite hocalarının tepkisini alan ancak yolundan dönmeyen Molendyk, bu süreçte tanıştığı Sami Divleli ile evlendi ve 2012 yılında Türkiye'ye yerleşti.

İngilizce öğretmenliği yapan Molendyk, bir yandan da 5 çocuğuyla beraber sosyal medyada Türkçe ve İngilizce olarak hem genel konulara değiniyor hem de İslamiyet'i ve Hazreti Muhammed'i tanıtıyor.

Hidayet yolculuğunu AA muhabirine anlatan Jenny Molendyk Divleli, 'Müslümanlar kimdir, neye inanıyorlar hiç bilmiyordum. Aynı peygamberlere inandığımızı da bilmiyordum. İşaret dili tercümanlığı okuduğum için belki bir gün bir camide tercümanlık yaparım diye daha fazla araştırmaya başladım. Daha iyi bir insan olmak için başladığım yolda yeni bir inanç kapısı açıldı. O dönemde Hristiyan inancında benim için sıkıntılar vardı.

Sonra birçok şey oldu ve çok önemli bir noktaya geldim. Allah inancım hep vardı aslında. Bir gece samimi bir dua ettim. 'Hristiyanlık ya da İslam için bana bir yol göster' diye dua ettim. Ondan sonra harika Müslümanlarla tanıştım. Camiye gittim, arkadaşlarım oldu. İslam'ın doğru bir yol olduğunu anlamaya başladım.' diyor.

TÜİK verileri paylaştı! Türkiye'nin yüzde 48'i mutlu

İLİŞKİLİ HABER

TÜİK verileri paylaştı! Türkiye'nin yüzde 48'i mutlu

BİR YORUM YAPIN 0