Kürşat Kılıç bankacılığı bırakıp eşiyle balık üreticisi oldu!

Elazığ'da ikamet eden Kürşat Kılıç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı hibeyle bankacılığı sonlandırıp, eşi Tuğçe Kılıç ile beraber alabalık üretimine başladı.

3 senede toplamda 350 ton balık üretimi yapıp, amaçlarının senede 400 ton üretim yapmak olduğunu dile getiren  Kürşat Kılıç, "3 milyona yakın yatırım yaparken, 1 milyon 730 bin TL'sini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe aldık. Balıklar firmaları aracılığıyla Avrupa'ya, Türki Cumhuriyetlere ve Japonya'ya ihraç ediliyor" dedi.

 'TKDK IPARD II Projesi' dönemi kapsamında toplam 3 milyon TL'lik yatırım yaparak Keban Baraj Gölü üzerinde alabalık üretim tesisi kurdu. Eşinin yönlendirmesiyle bu işe el attığını söyleyen Kılıç, "Projeleri eşim yazdı. Bunun neticesinde 2017'de başlayan süreç projelendirme, yapım aşaması ve üretim safhası, bu yıl itibarıyla devam ediyor. 2018'de eşimin adına ilk projemizi bitirdik. Bu yıl da benim adıma ikinci projemizi bitirdik. Toplam 3 milyona yakın bir yatırım yaparken 1 milyon 730 bin TL'sini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe aldık. Üretime devam ediyoruz. 400 ton üretim kapasitemiz var. Bu yıl 200 ton üreteceğiz ve kademeli olarak artıracağız. Balıklar Avrupa'ya, Türki Cumhuriyeti ve Japonya firmaları aracılığıyla ihraç ediliyor" ifadesinde bulundu.

Tuğçe Kılıç, "Projemizi tamamladık. Koordinatörlüğün desteğiyle kendi çiftliğimizi kurma imkanı bulduk. 2 kişiyi ben, 2 kişiyi de eşim istihdam ediyor. Şu anda 200 tona yakın balık yetiştiriyoruz. Güzel gidiyor. İnşallah daha da büyümeyi planlıyoruz. 2 çocuk annesiyim, çocuklarıma da bakıyorum. Eşim sahadaki işleri, ben de ofis üzerinden geri kalan işleri yürütüyorum. Bu şekilde devam ediyoruz" dedi.

 

Çiçek Taksi'nin Mehmet'i Kerem Tarhan yıllar sonra görüntülendi!

İLİŞKİLİ HABER

Çiçek Taksi'nin Mehmet'i Kerem Tarhan yıllar sonra görüntülendi!
Ekranın en popüler kadın oyuncuları belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Ekranın en popüler kadın oyuncuları belli oldu!

BİR YORUM YAPIN 0