Bir Zamanlar Kıbrıs'ta geçen Kapalı Maraş nerede ve nasıl gidilir? Kapalı Maraş tarihçesi!

Kuzey Kıbrıs'ta 46 yılın ardından geçtiğimiz sene kademeli olarak açılan Kapalı Maraş, Covid - 19 önlemleri kapsamında kapatılmıştı. Yeniden açılan Kapalı Maraş, turistlerin ilgisi odağı oluyor. Ancak Kapalı Maraş'ta Bir Zamanlar Kıbrıs'ın konusu olan döneme ait birçok iz bulunuyor. Peki Kapalı Maraş'ın tarihçesi nedir ve Kapalı Maraş'a nasıl gidilir? Yanıtı haberimizde.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ocak ayı sonlarında artan Covid-19 vakaları sebebiyle ülke genelince kapanma kararı alınmıştı. Yaşanan düşüşler sonrasında 22 Şubat 2021 tarihinde 'kademeli açılma' süreci başladı. Bu kademeli açılma sürecinde açılan yerler arasında, Gazimağusa ilçesinde bulunan ve 8 Ekim 2020 tarihinde kamuya ait bir bölümü açılmış olan Kapalı Maraş da bulunuyor. Hem vatandaşların hem de turistlerin yoğun ilgisini gören Kapalı Maraş, çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle görsellik açısından zenginleşmişti.

Kuzey KıbrısİLİŞKİLİ HABERKuzey Kıbrıs'a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs tarihi! Kuzey Kıbrıs’ta görmeniz gereken yerler

Çalışmalar sonrasında yeni Kapalı Maraş'a aktivite alanları da eklenmiş durumda:

- Bisiklet yolu

- 8 ayrı noktada kurulan büfeler

KKTC vatandaşları Maraş'ın açılmasından dolayı çok mutlular. KKTC vatandaşlarından olan Halil Zorba adlı vatandaş, Kapalı Maraş'ı gezerken yaşadığı duyguları, 'Maraş'ın açılmasına çok sevindim. Böyle bir yerin kapalı kalmasını yanlış karşılıyordum. İyi ki de yetkililerimiz burayı açtı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve buradaki yetkililerimize teşekkür ediyorum.' sözleriyle açıklıyor.

Kapalı Maraş bugün için turizm ile yan yana gelse de, perşembe akşamları ekrana gelen TRT dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs'ın da konusu olan günlerin izlerini taşımaktadır.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor? Bir Zamanlar Kıbrıs mekanları set mi gerçek miİLİŞKİLİ HABERBir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor? Bir Zamanlar Kıbrıs mekanları set mi gerçek mi

KAPALI MARAŞ TARİHÇESİ

1974 senesi öncesinde Akdeniz'in en ünlü tatil merkezlerinden olan Maraş, 13 Ağustos 1974 tarihinde sona eren İkinci Kıbrıs Harekâtı sonrasında 1974-1990 yılları arası dönemde doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçası olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı tarafından idare edildi.

1981 yılında resmen birinci derece askerî yasak bölge ilan edildi. 29 Temmuz 1990 tarihinde ise bölgenin kontrolü KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmiş oldu.

KAPALI MARAŞ'A NASIL GİDİLİR?

Gazimağusa'da bulunan Kapalı Maraş'a, şehrin içerisinden bir araçla rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Feng Shui tarzıyla balkon dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Feng Shui tarzıyla balkon dekorasyonu nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0