Ünlü sanatçılar 'Sanatta Kadın' panelinde konuşma gerçekleştirdiler

Sabah Gazetesi'nin düzenlediği Sanatta Kadın panelinde konuşan ünlü sanatçılar, kadının yerine ve erkek şiddetinin son bulmasına değindiler.

Sabah Gazetesi Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi düzenledi. Zirve kapamında Sanatta Kadın paneli yapıldı ve sanatçılar; Ajda Pekkan, Sibel Can, Türkan Şoray, Muazzez Ersoy ve Fadik Sevin Atasoy, hayatta ve sanatta kadının yeri üzerine konuşmalar gerçekleştirdiler. İşte sanatçıların o konuşmaları:

TÜRKAN ŞORAY

'Erkeğin egemen olduğu bu toplumda Türk sinemasında da erkek karakterlere senaryolar yazılıyordu. Bu konuda mücadelem çok oldu. Ayrıca ilk yönetmenliğimde kadın kimliğim ile kendimi kabul ettirmekte zorlandım. 1980'ler döneminde kadının gücüne güvenmesi ve haklarının bilincinde olması dolaylı olarak sinemaya da yansıdı. Ben de bir kadın olarak kendi değerlerimin kıymetini bilerek çok çalıştım. Sinemada kendi hikayemi oluşturmanın çabası içinde oldum.

Sinemada artık daha gerçekçi karakterler canlandırılıyor. Bu da dönemin getirdiği bir şans. Hepsini yürekten kutluyorum. Bu ülke kadınların ve o'nların yetiştirdikleri erkeklerin gücüyle, el birliğiyle çok güzel yarınlara kavuşacak. Kadına şiddetin son bulduğu, kız çocuklarının eğitimden mahrum olmadığı bir dünyanın umudu içindeyim. Tüm kadınların gününü kutluyor ve hepsine aydın bir dünya diliyorum.'

SİBEL CAN

'Kariyer yaptığım müzik dünyasının içinde doğdum, yolum önceden belliydi ama bugüne kadar hep aynı çizgide kalabilme mücadelesi veriyorum. Kariyerinde ilerleyen, ilerlemek isteyen kadınlara tek önerim; işlerini aşkla yapmaları.

En başta kadınların birbirlerine destek verdiği, artık kadının yer aldığı 3. sayfa haberlerinin olmadığı bir yıl diliyorum. Kadınlar günümüz kutlu olsun.'

MUAZZEZ ERSOY

' Kadın olmanın avantajları çok güzel... Bir kere kadın renkli bir kişiliktir. Geçmişe baktığımızda genelde solistlerin kadın olduğunu görürüz. Kadının kostümü, takısı, makyajı, podyumda veya sahnede yürüyüşü, endamı, büyük avantaj sağlar.

Benim sahamda ilerlemek isteyen kadınlar kendilerine örnek aldıkları kişiyi takip etsinler ama çok da çalışsınlar, işlerini severek yapsınlar ve kendileri olsunlar.

Kadınlarımıza şunu söylemek istiyorum; hiçbir zaman şikayet etmeyin, kendi ayaklarınızın üzerinde durun, kimseye yaslanmayın, çocuklarınızı iyi yetiştirin. Bu arada erkeklerin de kadınlara özel hassasiyet göstermeleri gerekiyor, o'nları da doğuran bir kadın... Erkek, bir kadına zulüm yaptığında annesine yapmış gibi olur.'

AJDA PEKKAN

'İnsan mesleğinde avantaj ve dezavantajlarını kendisi oluşturur. Eğer yaptığınız işin eğitimini alır, kendinizi sürekli geliştirirseniz, o zaman ayaklarınızı yere sağlam basar ve meslekte saygınlık kazanırsınız. Böylelikle kariyer adımlarınızı atmaya başlarsınız.

Hem anne, hem eş, hem de iş kadını olmanın dezavantajı; büyük efor sarf etmektir. Bununla birlikte kariyer sahibi olmak da yine çalışmaktan geçiyor.

Kadın olmak var olmaktır. Biz kadınlar her zaman kendimize inanmalı ve güçlü olmalıyız. Kendi ışığımızı kendimiz parlatmalıyız. Dünya Kadınlar Günü'müz kutlu olsun.'

FADİK SEVİN ATASOY

'Kadınlar Günü; üretken, çalışkan, işçi kadınların günü. Sadece bir gün olarak kutlanmamalı. Üreten, emek veren kadınlar hep takdir edilmeli.

Oyunculuk üzerine ilerlemek isteyenler için bana yarayan yolu söyleyebilirim. Ben eğitimliyim ve bunun büyük avantajlarını gördüm. Böyle olunca çok daha özgüvenli sahneye çıkıyorsun.

Benim için hangi sahada olursan ol eğitim çok önemli. İşin etiğini, ahlakını iyi öğrenmek ve onu doğru bir şekilde taşımak da herkese eşit ve olumlu yaklaşmak, güzel ilişkiler kurmak da önemli.'

Yasemin Bozkurt'tan yıllar sonra gelen Mehmet Ali Erbil itirafı

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin Bozkurt'tan yıllar sonra gelen Mehmet Ali Erbil itirafı

BİR YORUM YAPIN 0