Tarihin önemli kadınları ve yaşadıkları şehirler

Yaptıkları çalışmalarla tarihin unutulmaz isimleri arasına katılan, pek çok alanda önemli çalışmalara imza atmış kadınlar mevcut. Peki bu kadınlar kimdir? Çalışmalarını hangi topraklar üzerinde başlatıp tüm dünyaya yaymışlardır? Tarihin önemli kadınları ve yaşadıkları şehirler haberimizde.

Dünya tarihinde bazı kadınlar yaptıkları çalışmalar ve mesleklerine kattıklarıyla sadece ülkelerine değil dünyaya da etki ettiler. Kimi bilime kimi de ırkçılığa karşı büyük adımların öncüsü oldular, var olan algıların kırılmalarını sağladılar. Sizler için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne az bir süre kalan bu kadınları ve o'nların yetiştikleri yerleri, çalışmalarını derledik. Yaptıkları başarıların hangi topraklardan dünyaya yayıldığını haberimizde derledik.

FLORENCE NİNGHTİNGALE / FLORANSA

İtalya'nın Floransa kentinde dünyaya gelen Ninghtingale, 19. ve 20. yy’ın başlarında henüz bir meslek olarak kabul görmeyen hemşireliği tüm dünyaya kabul ettirdi. Bu hareketiyle modern hemşireliğin başlangıç temellerini de atmış oldu. Ülkemiz başta olmak üzere Almanya ve İngiltere gibi pek çok ülkede çalışmıştır.

MARİE CURİE / VARŞOVA

Aslen Polonyalı olan ancak Fransa'da eğitim alan Curie, Radyoloji bilimini dünyaya kazandırmış ve birçok önemli çalışmaya imza atmıştır. Nobel Fizik ve Kimya Ödülleri’ne layık görülmüştür.

ROSA PARKS / MONTGOMERY

Amerika’nın Alabama eyaletinde dünyaya gelmiştir. Adını 1955 yılında yapmış olduğu öncü hareketle dünyanın unutulmazları arasına yazdırmıştır. Parks, o zamanlar kendilerine değer vermeyen hatta bir otobüste dahi yer vermek zorunda bırakıldıkları bir beyaza oturduğu koltuğu vermeyi reddetti. O'nun bu davranışı, ırkçılığa bir tepki de oldu. Bu hareketi ile Martin Luther King’in öncüsü olduğu hareketlenmeye de vesile olmuş oldu.

ANNA LEE FİSHER  / NEW YORK

New York'da dünyaya gelen Fisher, aslında kimyagerdi. 1984 yılında uzaya giden ilk anne olarak kadınların tarihinde bir dönüm oluşturdu. Uzaydan döndüğünde yılın annesi ve kadını seçildi. NASA Üstün Hizmet Madalyası’nı aldı.

MARGARET TATCHER / LONDRA

İngiltere’de dünyaya geldi. Ülkesinin ilk kadın başbakanı oldu. Çalışmalarıyla hem destek gördü hem de eleştirildi. Politikalar o'na ‘Demir Leydi’ lakabını getirmiş oldu.

Zeytinin faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı nasıl tüketilir? Zeytin çekirdeği yutarsanız...

İLİŞKİLİ HABER

Zeytinin faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı nasıl tüketilir? Zeytin çekirdeği yutarsanız...
A 101 Arzum peta seramik tabanlı ütü nasıl, alınır mı? Arzum ütü özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

A 101 Arzum peta seramik tabanlı ütü nasıl, alınır mı? Arzum ütü özellikleri

BİR YORUM YAPIN 0