Barbarlık Müzesi nerede ve nasıl gidilir? Barbarlık Müzesi'nin acı hikayesi

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde de adı geçen ve acı bir hikayenin izlerini taşıyan Barbarlık Müzesi, Kuzey Kıbrıs'a gidildiği zaman muhakkak görülmesi gereken yerlerdendir. Peki müzenin bulunduğu bu adı almasına sebep olan evde yaşanan acı olay nedir? Barbarlık Müzesi nerede ve nasıl gidilir? İşte Barbarlık Müzesi hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

Kanlı Noel ve Kıbrıs Barış Harekatı'na giden süreci anlatan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde Barbarlık Müzesi'nin acı olayına yer verilmişti. Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda görev alan Binbaşı Nihat İlhan'ın evi olan ve Akritas Örgütü'ne bağlı Kıbrıslı Rum silahlı bir grup tarafından basılan bu yer müzeleştirilmiş ve 1 Ocak 1966 tarihinde ziyarete açılmıştır. Barbarlık Müzesi son dönemlerde hikayesi en çok merak edilen, nerede olduğu araştırılan bir yerdir.

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor? Bir Zamanlar Kıbrıs mekanları set mi gerçek miİLİŞKİLİ HABERBir Zamanlar Kıbrıs dizisi nerede çekiliyor? Bir Zamanlar Kıbrıs mekanları set mi gerçek mi

  • 25 - 26 Aralık 1963'te Lefkoşa'da yaşanan olaylarda Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi ve 3 çocuğu küvet içerisinde kurşuna dizilerek öldürülmüşlerdir.
     
  • Evin içerisinde sadece Nihat İlhan'ın eşi ve çocukları değil ev içerisinde misafir olarak bulunan komşuları da öldürülmüştür.
     
  • Bu evde yaşanan katliamlar, Kıbrıs'ta yaşanan acı olayların bir simgesi olarak dünya tarihine geçmiştir.

Bir Zamanlar KıbrısİLİŞKİLİ HABERBir Zamanlar Kıbrıs'ta tüyleri diken diken eden küvet sahnesi! Bir Zamanlar Kıbrıs konusu

BARBARLIK MÜZESİ'NDE NELER VAR?

Barbarlık Müzesi

Barbarlık Müzesi

- Barbarlık Müzesi'nin içerisinde kan motifi verilerek yazılmış “Aralık 1963” yazısı hemen girişte bulunur.

- Baskından kalan kurşun izleri, tavan ve  duvarlarda siyah bir çerçeve içerisinde bulunur. 

- Ev içerisinde şehit düşen masum insanların eşyaları ve fotoğrafları yer alır.

BARBARLIK MÜZESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Barbarlık Müzesi nerede ve nasıl gidilir?

Barbarlık Müzesi nerede ve nasıl gidilir?

Lefkoşa'da bulunan müzenin açık adresi şöyledir:

Mehmet Akif Caddesi / 118 / Lefkoşa

- Barbarlık Müzesi için bilet satışı yoktur. Girişler ücretsizdir.

- Ziyaret saatleri mevsimlere göre değişir. Yazın Perşembe günleri hariç her gün sabah 08:00 öğle 15:30 dilimlerinde açıktır.

- Kışın ise sadece Perşembe günü ise sabah 08:00-13:00  ve 14:00-17:00 arasında açıktır.

BİR YORUM YAPIN 0