Şehit Selçuk Paker'in annesi oğlunun mezarının karşısına taşındı!

Oğlu Hendek olayları sırasında 2016'da Sur'un ilk şehidi olan bordo bereli Selçuk Paker'in annesi Sevgi Daşdemir'den duygulandıran hareket.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki akşam Ankara'da eşiyle birlikte iftarda çok özel bir ailenin konuğu oldu. Güneydoğu'da Hendek olayları sırasında Sur'un ilk şehidi olan bordo bereli Selçuk Paker'in annesi Sevgi Daşdemir, bakan ve eşini evinde ağırladı. Bakan Soylu'nun şehit askerin son sabah namazını kıldığı seccadeyle akşam namazını kıldı, dua etti. Bakan Soylu, namaz kıldığı seccadenin şehidin olduğunu öğrendiğinde ise, duygu dolu anlar yaşadı.

Yüreği evlat acısıyla yanan bir anne, vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen bir asker... Güneydoğu'daki hendek olayları sırasında 30 Ocak 2016'da Sur'da şehit olan ilk asker Bordo Bereli Piyade Uzman Çavuş Selçuk Paker'in annesi oğlunun kabrine yakın olmak için İstanbul Ümraniye'deki evinden ayrıldı, Ankara'daki Cebeci Mezarlığı'nın hemen karşısından ev kiraladı. Gözü yaşlı anne, günde 3 kez oğlunun mezarı başına gidip dua ediyor, Kuran-ı Kerim okuyor. Mezara gidemediği zamanlarda ise pencerenin yanıbaşına oturup camdan oğlunun mezarını izliyor.

"GÜNDE 3 KEZ ZİYARETE GİDİYORUM"

PKK'nın 'hendek' ihanetinde Sur'da ilk şahadet şerbetini içen ve 'Türkiye'nin tabuta sığmayan şehidi' olarak bilinen bordo bereli Selçuk Paker'in annesi Sevgi Daşdemir, "Günde 3 kez oğlumu ziyarete gidiyorum. Gidemezsem de camdan onu izliyorum" dedi.

Biricik oğlu Ankara'ya defnedildikten sonra İstanbul'dan her perşembe gece yola çıkıp cuma günü oğlunun yanına gelip tekrar İstanbul'a döndüğünü anlatan Daşdemir, "Bu çok zor olmaya başladı. Oğlum şehit olduktan sonra ona yakın olabilmek için Cebeci Mezarlığı'nın karşısına taşındım. Şimdi aramızda sadece 150 metre var. Hemen karşı bina. Her gün şehit yavruma dua etmeye gidiyorum. Geceleri de gözüm camda, oğlumu gözetliyorum. Ona bir sözüm vardı. 'Asla ayrılmayacağız' diye. Bu dünyada onu yalnız bırakmayacağım. İnşallah ahirette de birlikte oluruz yavrumla. Rabbim ebediyette nasip etsin onu bize" dedi.

Merve Boluğur, şimdi de HES kodu krizi yaşattı: Beni tanımıyor musunuz?

İLİŞKİLİ HABER

Merve Boluğur, şimdi de HES kodu krizi yaşattı: Beni tanımıyor musunuz?
Komedyen Onur Atilla'dan müjdeli haber! İkinci kez...

İLİŞKİLİ HABER

Komedyen Onur Atilla'dan müjdeli haber! İkinci kez...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 10

Osman 3 yıl önce

Selahattin demirtaş teröristinin Hendek olaylarıyla iç çatışmayı organize eden ve ona destek veren Kılıçdaroğlu, ekrem imamoğlu ve kahvaltıya davet eden meral akşener mutlumusunuz sizde yüzmü var ki arsızlar

Osman 3 yıl önce

El-Fatiha Allah rahmet etsin inşallah mekanı firdevs ala olsun amin

mithat 3 yıl önce

amin

hanımağa 3 yıl önce

Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sıbır versin.

zafer 3 yıl önce

Amin İnşaallah,Rabbim gönlünüze göre versin .Şehidimize Allah rahmet eylesin.

Yorumların Tümünü Okuyun