Bozkır Arslanı Celaleddin oyuncuları kimlerdir? Bozkır Arslanı Celaleddin konusu nedir?

Sultan Aleaddin ölümle pençeleşirken Celaleddin tek başına ülkenin tüm yükünü omuzlarına alır. Saray'daki haini bulmak için harekete geçer. Düşmanı zayıflatarak ani bir baskın düzenlemeiy planlayan Celaleddin'in stratejisi tutacak mı? Bozkır Arslanı Celaleddin oyuncuları kimlerdir? Bozkır Arslanı Celaleddin konusu nedir?

Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman gibi yapımlara imza atan Mehmet Bozdağ'dan efsane bir dizi daha geldi. Harzemşahlar devletinin en güçlü yılları olan Celaleddin Harzemşah devrini anlatan dizi de heyecan daha 3. bölümde doruklara yükseldi. Saraydaki iktidar mücadelesi devam ederken Sultan Aleaddin'in sağlığı ise giderek kötüleşir. Ancak Celaleddin devleti ayakta tutmak için Cengiz Han'a karşı harekete geçer. Öte yandan da saraydaki haini araştırır. Celaleddin Moğol saldırılarına karşı Hasan Sabahla anlaşsa da Sabbahiler Türkan Hatun'un öne atarak olaylar çıkartır. 

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN KONUSU NEDİR?

İslam Dünyası’nı içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden kahraman bir komutandır. Cengiz Han’ın "keşke böyle bir oğlum olsaydı" diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu bir savaşçıdır Bozkır Arslanı Celaleddin. Babası kollarında ölse de diğer Müslüman milletler tarafından yalnız bırakılsa da defalarca ihanete uğrasa da mücadeleden vazgeçmeyen bir dava adamıdır.

Türkan Hatun

Türkan Hatun

DİZİNİN KOSTÜM VE AKSESUARLARI GÖZ KAMAŞTIRDI!

 Dizinin aksesuar ve kıyafetlerine büyük bir prodüksiyon yapıldı. 100 bin kumaştan 1500 kostüm yapıldı. Dönemi yansıtan figürlere dikkat edildi. Uluslararası yapılan projeye büyük bir ilgi var. 

bozkırın arslanı celaleddin

bozkırın arslanı celaleddin

BOZKIRIN ARSLANI CELALEDDİN'İN OYUNCULARI KİMLERDİR?

Türk-Özbek ortak yapımı 'Bozkır Arslanı Celaleddin'in başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu yer alıyor. Ayrıca  Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer alıyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Mesut 2 yıl önce

Rahmet ve minnetle yadediyorum. Beni üzen husus TÜRK garındaşlarımız hala soyadlarındaki rus ekini niye kullanıyorlar.