Dolapta bekleyen tavuğa dikkat! 2 kişi hayatını kaybetti...

Geçtiğimiz gün yaşanan olay herkesi korkuttu. Dolapta duran tavuktan yapılan yemek sonrası 2 kişi hayatını kaybetti.

Bir aile aldığı tavuğu 15 gün aralıklarla tüketince felaketi yaşadı. Aileden 2 kişi yemek sonrası hayatını kaybetti. Bu olay sonrası gündeme gelen donmuş gıdadaki tehlikeler hakkında  açıklamalarda bulundu. 

donmuş tavuktaki büyü tehlike

donmuş tavuktaki büyü tehlike

CNN Türk'ün muhabiri Fulya Öztürk'e açıklamada bulunan Özdemir "Tavuk çok lezzetli ve sağlıklı bir protein kaynağıdır. Tavuk eti bozulmaya çok yatkın hassas bir gıdadır. Çiğ tavuk üzerinde bakteriler vardır ve çiğ tavuk uygun koşullarda muhafaza edilmezse ve uygun koşullarda pişirilmezse bu patojen bakteriler gıda zehirlenmesine sebebiyet verebilirler" şeklinde konuştu. Bunun ardından muhabir Öztürk "Buzluktan çıkartıyor, yarısını kullanıyorlar ve tekrar buzluğa koyuyorlar. Nerede hata yapıldı?" sorusuna Özdemir "Tavukta en tehlikeli şey, eğer siz tavuğu çözdürdüyseniz asla bir daha dondurucuya koyup donduramazsınız. O zaman tavuğun bozulması 2 kat daha hızlanıyor" dedi. Özdemir açıklamalarına bu sözlerle devam etti:

DONAN BESİNDE BAKTERİ YAŞAR!

"Muhtemelen bu ailemiz tavuğun bir kısmını yedi ve geri kalan kısmını tekrar buzluğa koydu. Sonra pişirecekleri zaman buzluktan tekrar çıkarıp çözdürüyorlar. İşte orada bakterilerin faaliyetleri iki kat daha artıyor. Bu da insanı öldürür çünkü tavukta bizi hasta eden patojen bakteriler vardır. Çok ciddi gıda zehirlenmelerine neden olur. Buzluktan çıktıysa çözüldükten sonra mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Hepsi pişirilsin, asla tavuğu ikinci kez buzluğa koyamazsınız.

Tavuk eti satın alırken de çok dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikle tavuğun rengi, dokusu ve kokusu bizim için son derece önemli. Her şeyden önce tavuğun parlak hafif sarımtrak pembemsi bir rengi vardır. Kesinlikle üzerinde koyu renkler olan, morluk olan tavuklardan uzak duralım. Bizim için en önemli gösterge tavuğun kokusudur. Ambalajlı da olsa tavuğu koklamak lazım, bozulmuş bir tavuksa ambalajından bile onun bozulmuş olduğunu hissedersiniz."

Bizim Hikaye'nin Kiraz'ı Zeynep Selimoğlu yıllar sonra ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Bizim Hikaye'nin Kiraz'ı Zeynep Selimoğlu yıllar sonra ortaya çıktı!
Papağana işkence eden MasterChef Murat Özdemir'in yeni imajı sosyal medyayı salladı!

İLİŞKİLİ HABER

Papağana işkence eden MasterChef Murat Özdemir'in yeni imajı sosyal medyayı salladı!

BİR YORUM YAPIN 0