Araştırmalar, kronik burun tıkanıklığını beyin aktivitesindeki farklılıkla ilişkilendirdi!

Kronik rinosinüzit, burnun sürekli tıkalı olmasına, baş ağrısına ve daha birçok soruna yol açıyor. Yeni yapılan bir araştırma, bu hastalık ile beyin aktivitesindeki değişim arasında bir bağlantı olduğunu belirledi. İşte detaylar...

Kronik burun tıkanıklığı ile ilgili yapılan araştırmalara bir yenisi eklendi. Yeni yapılan araştırmada beyin bulgularını etkilediği ve bunun gibi birçok soruna yol açtığı ortaya çıktı. Araştırmadan elde edilen bulgular JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery dergisinde yayınlandı.

burun tıkanıklığı

burun tıkanıklığı

Araştırma ekibi, tespit edilen bağlantının devam eden enflamasyonun bazı diğer etkileri açıklamaya yardımcı olabileceğini düşünüyor. Bu etkiler arasında odaklanma sorunu, depresyon, uyuma güçlüğü ve sersemlik ye alıyor.

Altta yatan hastalık ve başka bir yerde yaşanan sinirsel işleme arasındaki bağlantının bulunması, kronik bir sıkıntıyı anlamakta ve tedavi için daha etkili yollar bulmakta oldukça önemli.

Araştırmacılar çalışma hakkında şunları söyledi:

“Bu, nörobiyolojik değişim ile kronik sinüs enflamasyonu arasında bir bağlantı tespit edilen ilk çalışma. Önceki çalışmalardan, sinüziti olan hastaların burun akıntısı veya sinüslerde basınç hissettikleri için değil, hastalık günlük hayatlarını etkilediği için hastaneye başvurduklarını biliyoruz.

Hastalar üretken olamıyor, verimli çalışamıyor. Düşünmekte, odaklanmakta zorlanıyorlar. İyi uyuyamıyorlar. Özetle hastalık yaşam kalitelerini etkiliyor. Şimdi, bu çalışma ile klinik olarak gözlediğimiz durumlar için muhtemel bir mekanizmayı biliyoruz.”

‘Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran olay! 1 milyon liralık...

İLİŞKİLİ HABER

‘Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran olay! 1 milyon liralık...
Kıvanç Tatlıtuğ ve Selçuk Yöntem 11 yıl sonra sete geri dönüyorlar!

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ ve Selçuk Yöntem 11 yıl sonra sete geri dönüyorlar!
Ahmet Hakan: Bir Bella Hadid 24 ülkeye bedeldir!

İLİŞKİLİ HABER

Ahmet Hakan: Bir Bella Hadid 24 ülkeye bedeldir!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0