Cotswolds'da gezilecek turistik yerler nerelerdir? Cotswolds nerede?

Son yıllarda birçok ünlü ve sosyetenin şehirden kaçış rotası haline gelen Cotswolds köyleri, İngiltere'nin iç ısıtan manzaralarına kucak açıyor. Huzur ve sakin bir tatil yapmak istiyor ancak nereye gideceğinizi bilemiyorsanız aradığınız yer burası olabilir! Peki, Cotswolds köyleri nerede? Cotswolds köylerinin adı ne? İşte detaylar...

Her ülkenin köyleri, o ülkenin özünü ve geçmişini yansıtır. Samimiyet ve sadelikle çevrelenmiş olan köylerde huzurlu ve yalın hissederiz. Özellikle İngiltere bize her ne kadar metropol ve hızlı bir yaşamı hatırlatsa da oraya gidip de Londra çevresindeki köyleri görmeden dönerseniz çok şey kaçırırsınız. Şehrin gürültüsünden uzak ve doğayla iç içe olan bu köylerde zamanın adeta durduğunu hissedeceksiniz. Yeşilliğin tam ortasında birbirinden güzel taş evlerin bulunduğu köyler İngiltere'nin "Cotswolds" bölgesinde yer alıyor. "Olağanüstü Doğal Güzellik Alanı" ilan edilen ve Londra’ya iki saat sürüş mesafesinde yer alan Cotswolds köylerini gelin birlikte keşfedelim.

BURFORD 

Burford, Forbes dergisi tarafından Avrupa'da yaşanacak altıncı güzel yer olarak seçilmiştir. Aynı zamanda bu eşsiz köy, Cotswolds'un kapısı olarak adlandırılmaktadır.

Burford

Burford

Ana caddenin iki tarafına dizilmiş sarmaşık kaplı taş evlerin arasından geçerken kendinizi bir kartpostalın içinde gibi hissedeceksiniz. Özellikle sanatçılar, antikacılar ve yazarlara ev sahipliği yapan Burford, minik bir ortaçağ kasabası.

Burfordtan kareler

Burfordtan kareler

BIBURY, GLOUCESTERSHİRE

19. yüzyılının değerli sanatçılarından biri olan yazar William Morris, Bıbury için "İngiltere'deki en güzel köy" demiştir. Kasaba, Londra'nın kuzeybatısında, Oxford yakınlarındaki Gloucestershire kontluğu sınırlarında yer alıyor. Coln Nehri üzerinde sevimli bir köprüsü bulunan Bıbury, göz alıcı bir güzelliğe sahip.

Bıbury

Bıbury

Bu köy ziyaretçilerine dar patika yolları ve taş evleriyle görsel bir şölen sunuyor. Aynı zamanda 17. yüzyıldan kalma dokumacılarıyla geçmişin izlerini günümüze taşıyor. Ayrıca Bıbury Alabalık Çiftliği'ne giderek çiftliği gezebilir ve ücret karşılığında balık tutmak için gerekli ekipmanı sağlayabilirsiniz.

 Bıburyden kareler

Bıburyden kareler

BURTON ON THE WATER

Burton On The Water, içerisinden geçen nehir ve taş köprüleriyle adeta Cotswolds'un Venediği! Windrush nehrinin geçtiği köy, yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerine huzurun kapılarını aralıyor.

Burton On The Water

Burton On The Water

Suda yüzen ördekler ve nehrin kıyısındaki mis kokulu çiçekleriyle çarpıcı bir güzelliğe sahip. Burton On The Water'da yapılabilecek en güzel aktivite nehir boyunca huzurlu bir yürüyüş yapmaktır. Arabaların sergilendiği Motoring Museum'u gezebilir ve önündeki sarmaşıklarla dolu araba ile fotoğraf çekilebilirsiniz. 

Burton On The Waterdan kareler

Burton On The Waterdan kareler

STOW ON THE WOLD

İngiltere'nin en eski oteline sahip olan Snow On The Wold, Gloucestershire'a bağlıdır ve yaklaşık 2000 kişilik bir nüfusu vardır. Burası Cotswolds kasabaları içinde en yüksek rakıma sahiptir. Antika dükkanları, etkileyici taş evleri ve hediyelik eşya dükkanlarıyla bu köyün en önemli noktası Pazar Meydanı'dır. Burada yer alan şık kafelerde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Snow On The Wold

Snow On The Wold

TETBURY

1300 yıllık bir tarihe sahip olan Tetbury, Cotswolds yün ticaretinde aktif bir rol oynamaktadır. Tarihin içine kısa bir yolculuk imkanı tanıyan antika dükkanları burada fazlasıyla bulunuyor. Huzur verici sokakları, muhteşem evleri, cafe ve restoranlarıyla Tetbury, ilgi çekici bir kasaba.

Tetbury

Tetbury

1655 yılında inşa edilen Market House, Tetbury'nin simgesi olarak nitelendirilebilir. Günümüzde bahçe işleriyle ilgili malzemelerin satıldığı yer, ilk olarak yün ve iplik tarzı şeylerin ticareti için tasarlanmıştır. 

Tetburyden kareler

Tetburyden kareler


İngiltere'nin en uzun dördüncü kulesine sahip olan St. Mary The Virgin kilisesi de Tetbury'de yer almaktadır. 18. yüzyılda inşa edilen kilisenin içerisinde bir anı defteri bulunuyor. Eğer buraya giderseniz defteri şöyle bir karıştırmayı ihmal etmeyin. 

St. Mary The Virgin kilisesi

St. Mary The Virgin kilisesi

KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0