Ünlü Şef Ömür Akkor'un çizim ve notlarıyla "Türkiye Gastronomi Atlası"

Şef Ömür Akkor’un Türkiye’yi gezdiği 25 yılda oluşan gezi rotalarını ve lezzet noktalarını harita ve çizimleriyle anlattığı “Türkiye Gastronomi Atlası” okurla buluştu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ünlü Şef Ömür Akkor’un kendi çizim, not ve haritalarından oluşan “Türkiye Gastronomi Atlası” bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini ve bütün şehirlerini karış karış gezen Ömür Akkor’un kendi keşfiyle ortaya çıkardığı lezzet noktaları ve gezi rotaları, seyahatseverlerin beğenisine sunuldu. Ketebe Yayınları yönetim ve editör kadrosunun da katıldığı toplantıda, Türkiye Gastronomi Atlası’nda da yer alan kavut unundan çeşitli tarifler Ömür Akkor tarafından yapıldı ve davetlilere ikram edildi.

Seyahatseverleri ve yeni lezzet duraklarını keşfetmek isteyen lezzet tutkunlarını eşsiz bir yolculuğa çıkaracak kitaba ek olarak, yedi bölgenin ayrı ayrı haritaları da okuyucuya sunuluyor. Seyahate çıkacakların kolaylıkla yanlarına alabilecekleri haritalar Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne seriyor.

Ömür Akkor, seyahat ettiği yerler ve keşfettiği lezzetlerden oluşan gastronomi haritasının çıkış hikayesini şöyle anlattı: “Yaklaşık 25 yıldır Anadolu’yu geziyorum. Şehirleri tamamladım ama ilçe ilçe, köy köy geziyorum. Son 15 yıldır, işimi kolaylaştırmak adına haritalar çiziyorum. Bunu sosyal medya hesabımda da paylaşıyordum ve insanlar, ‘Bunu bizimle de paylaş, bunları da ekle’ derken bir anda iş daha profesyonel bir boyut kazandı" dedi.

"Sonra kendime; düzenli bir harita çizerek neyi nerede yemeli, hangi markete gidilmeli, hangi gün pazar kuruluyor ve hangisine gidilmeli diye bir çizelge hazırladım" diyen ünlü şef "Her şehrin, her bölgenin birbirinden farklı gastronomik haritalarını oluşturdum. Bu yıl da seyahatlerimin 25’inci yılıydı ve 28’inci kitap olarak ‘Türkiye’nin Gastronomi Atlası’nı çıkarmak nasip nasip oldu. Anadolu’da yaklaşık 350 kilometrelik yol yaptım. 350 kilometrelik yolu bu kitapta topladım" diye konuştu.

 

 

 

Behzat Uygur ve Süheyl Uygur ikiz mi?

İLİŞKİLİ HABER

Behzat Uygur ve Süheyl Uygur ikiz mi?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0