Buenos Aires nerede? Buenos Aires'te nereye gidilir? Buenos Aires'te gezilecek yerler

Güney Amerika'nın en güzel şehirlerinden biri olan Buenos Aires, seyahat etmeyi sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Şehir, Avrupai tarzdaki mimarisi, dinamik renkleri, futbol kültürü, hayattan keyif alan insanları ve inanılmaz mutfağıyla dünya çapında büyük bir üne sahip. Peki, Buenos Aires nerede? Buenos Aires’te nereye gidilir? İşte rengarenk bir seyahatin tek adresi Buenos Aires...

Şık restoranlar, lüks butikler ve müziğin eşsiz ezgileriyle adından söz ettiren Buenos Aires, Güney Amerika'nın en büyük ve en göz alıcı kentlerinden biri. Rengarenk kültürüyle her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste kucak açan bu eşsiz kent, özellikle yaz aylarında dinamik ve canlı yapısıyla yoğun rağbet görüyor. Eğer siz de sevdiklerinizle eğlenmeye doyamayacağınız bir tatil rotası oluşturmak istiyorsanız Güney Yarım Küre'nin Paris'ini mutlaka seyahat rehberinize eklemelisiniz. Gelin, Buenos Aires'e uçak bileti almanız için gereken nedenlerini birlikte listeleyelim.

Havana nerede? HavanaİLİŞKİLİ HABERHavana nerede? Havana'da gezilecek yerler nerelerdir? Havana'da nereye gidilir?

BUENOS AİRES NEREDE? BUENOS AİRES NE DEMEK?

Güney Amerika ülkesi Arjantin'in başkenti ve en gelişmiş şehri olan Buenos Aires, Atlantik okyanusu kıyısında Rio de Plata adı verilen ağızda, Güney Amerika kıtasının doğusunda yer almaktadır. İngiliz, Fransız, İspanyol ve İtalyan kültürlerinin özellikleriyle harmanlanan kentin kelime anlamı ise "Güzel Havalar" olarak karşımıza çıkıyor. 

NÜFUSUN BÜYÜK BİR KISMI İSPANYOL VE İTALYAN

Kentte yaşayanların büyük bir çoğunluğu İspanyol ve İtalyan kökenlidir. Bununla beraber; Arap, Ermeni, Çin ve Kore kökenlilerin de Buenos Aires'te yaşadığını söyleyebiliriz.  Şehrin nüfusu yaklaşık olarak 3 milyondur. Ancak tüm Buenos Aires özerk bölgesindeki nüfus 13 milyon civarındadır. Hareketli sosyal yaşamıyla dikkat çeken bu Latin Amerika kentinin resmi dili İspanyolcadır.

Buenos Aires

Buenos Aires

RENKLERİN DANSI: LA BOCA VE EL CAMİNİTO SOKAĞI

Renkli evleriyle turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan La Boca, Matanza - Riachuelo Nehri'nin Rio de Plata'ya açıldığı ağızda yer almaktadır. Bundan dolayı İspanyolcada "ağız" anlamını taşıyan "boca" kelimesiyle anılmıştır. La Boca mahallesi, yaklaşık olarak 50 bin kişilik bir nüfusa sahiptir. 

La Boca

La Boca

19. Yüzyılın sonlarından itibaren çoğunluğu İtalyan olan göçmenlerin gelişiyle, İtalyancada Cenovalı anlamına "Zeneizi" kelimesinin yanlış söylenmesiyle ortaya çıkan "Xeneizes" kelimesi mahallenin uzun bir süre böyle nitelendirilmesine sebep olmuştur. Göçmenlerin, eski gemilerin saçlarından ve atık çinko levhalardan inşa ettikleri "conventillos" isimli evleri tekne boyasıyla alaca renkli boyamasıyla mahalle bir sanat yuvasına dönmüştür.

Zeneizi

Zeneizi

Caminito sokağı, renklerle dansın evlere yansımış hali gibi adeta. Tangonun önde gelen isimlerinden biri olan Carlos Gardel'in şair Penaloza'nın "Caminito" şiirini seslendirmesiyle sokak Tangonun etkileriyle çevrelenmiştir. Açık havada yapılan tango gösterilerini izlemek isterseniz; mutlaka burayı ziyaret edin. Şimdilerde bu sokakta, dünyaca ünlü futbolcu Maradona'dan Papa Franciscus'a kadar birçok önemli kişinin heykeli vardır.

Caminito sokağı

Caminito sokağı

La Boca Mahallesi, aynı zamanda Boca Juniors futbol takımının Alberto J. Armando Stadına da ev sahipliği yapmaktadır. 49 bin kişi kapasiteli olan stadyum La Bombonera Stadyumu olarak da bilinmektedir. Stadyumda yer alan Boca Tutkusu Müzesi'nde Boca Juniors'ın kazandığı kupalar ve Maradona'nın kullandığı formalar vardır. Sarı ve mavinin uyumuyla dikkat çeken stadyumun ismi "şeker kutusu" anlamındadır.

Alberto J. Armando Stadı

Alberto J. Armando Stadı

AVENİDA DE 9 JULİO (9 TEMMUZ BULVARI)

Avenida De 9 Julio, ismini 9 Temmuz 1816'da yapılan Arjantin Bağımsızlık Bildirgesi'nden almıştır. 140 metre genişliğiyle dünyanın en geniş bulvarı olma özelliğine sahiptir. Tarihi törenler, sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler için sıklıkla kullanılmakla beraber; şehrin simgesi Dikilitaş burada bulunmaktadır.

Avenida De 9 Julio

Avenida De 9 Julio

MALBA MÜZESİ

Yılda 1 milyondan fazla ziyaretçisi olan Malba Müzesi, Latin Amerika'nın en iyi çağdaş sanat eserlerini sergilemektedir. Frida Kahlo, Diego, Antonio Berni gibi çok önemli sanatçıların da eserlerini burada görebilirsiniz. Malba Müzesinin sanat ve film sergileri düzenleyen ve kültürel faaliyetlere yer veren bir sanat merkezi de vardır.

Malba Müzesi

Malba Müzesi

MAR DEL PLATA

Buenos Aires'te bulunan Mar Del Plata, Atlantik Okyanusu kıyısında yer almaktadır. Her yıl yaklaşık olarak 10 milyon turiste ev sahipliği yapan bölge, Güney Amerika'nın en popüler yerlerinden biridir. Özellikle sıcak havalarda muazzam bir yer olan Mar Del Plata'ya mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz.

Mar Del Plata

Mar Del Plata

Güney Amerika'nın en güzel plajlarının bazıları burada bulunmaktadır. 8 kilometrelik plajlarıyla görenleri büyüleyen alanda; oyun alanları, bahçe ve parklarda bulunmaktadır. Eğer yolunuz Mar Del Plata'ya düşerse akvaryumuna gitmeyi unutmayın.

Mar Del Platadan kareler

Mar Del Platadan kareler

PUERTO MADERO

Buenos Aires'in en gözde yerlerinden biri olan Puerto Madero, modern ve otantik bir çizgiye sahip eski bir tersanedir. Puerto Madero'nun her sokağına bir kadın ismi verilmiştir ve Buenos Aires'te gerçekleştirilen en büyük kentsel yenileme projesidir.

Puerto Madero

Puerto Madero

Kanal boyunca sanat galerileri, butikler ve restoranlar yer almaktadır. Ünlü mimar Santiago Calatrava tarafından inşa edilen Puente de la Mujer Köprüsü, tam bir tasarım harikası. Lotf tarzı evleri ve otelleriyle göz kamaştıran Puerto Madero, görülmeye değer bir turistik noktadır. 

Puente de la Mujer Köprüsü

Puente de la Mujer Köprüsü

KRİSTOF KOLOMB OPERA BİNASI

Kristof Kolomb Opera Binası, opera tutkunları için adeta cennetin kapılarını aralıyor. Muazzam akustiği sebebiyle dünyanın en iyi 5 konser mekanı arasında yer alan ünlü bina, 9 Temmuz Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Dikkat çeken dekorasyonu ve devasa yapısıyla hayranlık uyandıran bina, 1857'de açılmıştır. Kristof Kolomb Opera Binası; Pavarotti, Callas, Caruso gibi pek çok ünlü sanatçıya ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda National Geographic tarafından "Dünyanın En İyi 3. Opera Binası" olarak nitelendirilmiştir. Eğer buraya gitmeyi düşünürseniz; Arjantin Ulusal Senfoni Orkestrası'nın performanslarına doyamayacaksınız.

Kristof Kolomb Opera Binası

Kristof Kolomb Opera Binası

TANGONUN VATANI BUENOS AİRES

Arjantin'de tangonun çok özel bir yeri vardır. Geçmiş zamanlarda tango, yüksek sosyete tarafından küçük ve hor görülen alt tabaka tarafından yapılıyordu. Ancak zaman içerisinde ününe ün katarak tüm dünyada kabul gören ve çok sevilen bir dans haline gelmiştir. Aşkın, tutkunun ve tarihin dansı olan tango, burada yaşayan insanlar için adeta aşkın ezgilerle dansını yansıtmaktadır.

BUENOS AİRES'E NASIL GİDİLİR?

Buenos Aires'te Aeroparque Jorge Newbery ve Ezeiza isimli iki farklı havaalanı bulunmaktadır. İstanbul'dan direkt olarak gitmek istiyorsanız; San Paulo duraklamalı 17 saat 45 dakika süren uçuşla Buenos Aires'in ana havaalanı olan Ezeiza'ya ulaşabilirsiniz. Ancak aktarmalı olarak da Buenos Aires'e ulaşabilirsiniz. Aktarmalı bir şekilde ulaşacağınız Aeroparque havaalanı, Buenos Aires'in merkezine Ezeiza'dan daha yakındır. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0