Kırmızı Sahil nerededir, nasıl gidilir?

Göz alıcı güzelliğiyle hayranlık uyandıran Kırmızı Sahil, doğa tutkunları için muhteşem bir gezi rotası oluşturuyor. Peki, Kırmızı Sahil nerede, ismini nereden almıştır? İşte merak ettiğiniz her şey yazımızda sizleri bekliyor…

Dünya’nın her bir köşesi inanılmaz doğa harikalarına ev sahipliği yapıyor. Bazıları ise alışılmışın dışında, daha önce hiç tanık olmadığımız bir atmosferi içinde barındırıyor. Bu zamana kadar belki de birbirinden özel ormanlar, vadiler, dağlar, denizler ve yabani hayatın içindeki emsalsiz görüntülere şahit olduk. Ancak biliyorsunuz ki doğanın sahip olduğu harikulade zenginlik her geçen gün şaşırtıcı manzaraları gözler önüne seriyor. Sahil denildiği zaman akla ilk olarak bembeyaz kumların muazzam görüntüsü gelir. Bu algıyı yıkmaya ne dersiniz? Eğer seyahat rotanızı oluştururken eşi benzeri olmayan yerlere merak duyuyorsanız; Kırmızı Sahile bayılacaksınız. Kırmızının en ihtişamlı tonlarıyla harmanlanmış olan Kırmızı Sahil, benzersiz görünümü ile rüya gibi bir güzelliğe sahip. Gelin, Kırmızı Sahilin göz kamaştıran manzarasına birlikte bakalım.

KIRMIZI SAHİL NEREDEDİR?

Kırmızı Sahil, 1984 yılından itibaren yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Şehri büyük bir üne kavuşturan Kırmızı Sahil, sonsuzluğa uzanan kırmızı bir halıyı anımsatıyor. Hayrete düşeceğiniz bu muhteşem güzellikteki yer, Çin’in Dawa Bölgesi sınırlarında yer alan Panjin şehrindedir. Liao Nehri Deltası’ndaki alan, adeta bir çocuğun resim defterinden fırlamış gibi bir görüntüye sahip.

KIRMIZI SAHİL İSMİNİ NEREDEN ALMIŞTIR?

Kırmızı Sahil’in gerçekten de kıpkırmızı olmasının nedeni; tuzlu-alkali topraklarda yayılan deniz otu türünün (flourishes) ortaya çıkardığı görüntüden kaynaklanmaktadır.

İlkbahar mevsiminin gelişiyle Nisan ve Mayıs ayları arasında otlar, büyümeye başlamaktadır. Yaz boyunca yeşil olan otlar, sonbaharın gelişiyle muhteşem bir kırmızılığa bürünmektedir.

Eğer bu doğa harikasını görmek isterseniz; özellikle sonbahar aylarını tercih etmenizi tavsiye ederiz. 132 kilometrelik bir alanı kaplayan Suaeda Salsa isimli bitkinin meydana getirdiği görsel şölen, Kırmızı Sahilin eşsiz bir güzellik olmasını sağlıyor.

BÖLGE ZENGİN BİR EKOSİSTEME SAHİP

Dünyanın en karmaşık ekosistemlerinden birine sahip olan Kırmızı Sahil, birçok hayvan türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Kırmızı Sahil, 260’dan fazla kuş türü ve yaklaşık 400 çeşit yabani hayvanın yuvası konumundadır. Ayrıca, buradaki kuş türlerinin 20’si koruma altındadır ve karakarga martıları burada yaşamaktadır. 


Yaklaşık iki kilometre uzunluğunda inşa edilen iskele sayesinde, Kırmızı Sahili görebilirsiniz. Alanın doğallığının bozulmaması için yapılan bu iskele, tüm kırmızılığı gözler önüne seriyor.


1988 yılından beri koruma altında olan Kırmızı Sahil, doğanın mucizelerinden biri gibi görünüyor. Ekosistemin korunması için sahilin yalnızca belirli kısımları ziyarete açıktır.

KIRMIZI SAHİLE NASIL GİDİLİR?

“Kırmızı Sahile nasıl giderim?” diye düşünüyorsanız; özellikle turistler için düzenlenen turlara katılarak hem bilgi sahibi olup, hem de bu enfes güzelliği baştan aşağı görebilirsiniz.


İhtişamlı görüntüsüyle tam bir doğa harikası olan Kırmızı Sahile bir gün yolunuz düşerse; manzaranın etkisine kapılıp bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın!

Zeynep Gamze Özçelik gözlerden uzakta büyüttüğü oğlu

İLİŞKİLİ HABER

Zeynep Gamze Özçelik gözlerden uzakta büyüttüğü oğlu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Sema 2 yıl önce

Neredeymiş bu. Hemen gidip içine edelim.

AYLA 2 yıl önce

Çok güzel bir yazı olmuş.Dünya üzerinde ve ülkemizde bunun gibi birçok doğal güzellikler var.Ancak bizler maalesef onları mahvetmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Sevim topbaş 2 yıl önce

Gerçekten çok güzel bir doğa harikası. Çok akıcı ve bilgilendirici bir yazı diliniz var. Keyifli okudum. Kaleminize, elinize sağlık.