Sporcu Merve Akpınar’ın ‘ilhamıyla’ Şanlıurfa’da spor kulübü kuruluyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hentbolcu Merve Akpınar’a destek olarak ’Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübü’ne hazırlandıklarını bildirdi.

13 yaşındaki genç sporcu Merve Akpınar, hobi olarak ilgilendiği ve yeteneğinin olduğu spora başladığı zaman etrafındaki kimselerin destek olacaklarına köstek olduklarını anlattığı videoyla gündeme oturmuştu.

DHA’ya konuşan Akpınar, şu ifadelerde bulunmuştu: “İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de ‘Hayır ben neden oynamayayım’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.”

Bu sözleri üzerine destek mesajları yağan Akpınar için Mansur Yavaş, Twitter hesabından paylaşımda bulundu: “Merve’nin azim ve başarısının ilhamıyla EGO Spor Kulübümüze kardeş olacak Şanlıurfa Güneşin Çocukları Gençlik ve Spor Kulübünün kuruluşuna hazırlanıyoruz. İnanıyoruz ki #MerveAkpınar’ın gücü ve inancı tüm kadınlara ses, yollarına umut olacak.”

Banu Ilıcalı'nın kızı Begüm 1 yaşında! Begüm teyzesi Melisa Ilıcalı'ya benzetildi!

İLİŞKİLİ HABER

Banu Ilıcalı'nın kızı Begüm 1 yaşında! Begüm teyzesi Melisa Ilıcalı'ya benzetildi!
Güzel oyuncu Sinem Kobal imaj tazeledi, bambaşka biri oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Güzel oyuncu Sinem Kobal imaj tazeledi, bambaşka biri oldu!

BİR YORUM YAPIN 0