Monako nerede? Monako'da gezilecek yerler nerelerdir?

Göz kamaştıran güzelliğiyle her yıl binlerce turiste kapılarını aralayan Monako, Avrupa'nın tam ortasında adeta gizli bir hazine gibi parlıyor. Ağustos ayının bu son günlerinde güzel bir tatil yapmak isterseniz Monako'da harika vakitler geçirebilirsiniz. Peki Monako nerede? Monako’da gezilecek yerler nerelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını sizler için açıkladık.

Etkileyici mimarinin izlerini taşıyan görkemli yapıları ve kültürel zenginliğiyle ön plana çıkan Avrupa ülkeleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor. Özellikle yaz mevsiminde uğrak noktalardan biri haline gelen Avrupa'nın yüzyıllık tarihi birikimi ve kendine has doğası size nefes kesen bir tatil imkanı sunabilir. Eğer siz de sakin ve huzur dolu bir tatil rotasıyla kendinizi şımartmak isterseniz Monako tam da aradığınız yer olabilir! Küçük ve samimi atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan Monako'da sevdiklerinizle tüm yılın stresini geride bırakabilirsiniz. Gelin Avrupa'nın gizli cevheri Monako'yu daha yakından tanıyalım…

Kazablanka nerede? KazablankaİLİŞKİLİ HABERKazablanka nerede? Kazablanka'da gezilecek yerler nelerdir?

MONAKO NEREDE?

Avrupa'nın kuzeybatısında yer alan Monako, Akdeniz kıyılarında bulunmaktadır. Resmi adı Monako Prensliği olan ülkenin kuzey, batı ve doğu yönleri Fransa’ya komşudur. Güneydoğusunda ise masmavi görünümüyle hayranlık uyandıran Akdeniz kıyıları yer almaktadır. 

PRENSLİK SARAYI

Avrupa'nın içerisinde bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan Monako'ya gittiğinizde ilk durağınız Prenslik Sarayı olmalı.

Prenslik Sarayı

Prenslik Sarayı

Akdeniz ve Avrupa mimarisinin etkileyici bir örneği olan Prenslik Sarayı, Prensler ve ailelerin yaşadığı ihtişamlı bir yapıdır. Prenslik Sarayı, ziyaretçi kabul etmemekle birlikte; yapının dış kısmını görmek ve fotoğraf çekmek için buraya göz atmanızı tavsiye ederiz.

Monako Prenslik Sarayı

Monako Prenslik Sarayı

MONTE-CARLO OPERA BİNASI

Tavan süslemeleri ve altın ögelerle dikkat çekici bir yapı olan Monte-Carlo Opera Binası, 1878 yılında Fransız mimar Charles Garnier tarafından tasarlanmıştır. 1878 yılında inşa edilen opera binası, sizleri tarihsel bir yolculuğa çıkaracak bir güzelliktedir.

Monte-Carlo Opera Binası

Monte-Carlo Opera Binası

OŞİNOGRAFİ MÜZESİ

Prens Albert'in denize olan tutkusu nedeniyle 1910 yılında kurulan Oşinografi Müzesi, Monako'nun en değerli yapılarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oşinografi Müzesi

Oşinografi Müzesi

Büyük bir koleksiyona ev sahipliği yapan Oşinografi Müzesi'nde farklı gemi modelleri, denizcilik araç gereçleri ve deniz hayvanlarının iskeletlerini görmeniz mümkündür.

Oşinografi Müzesinden kareler

Oşinografi Müzesinden kareler

MONAKO KATEDRALİ

Monako'nun en eski ve en ihtişamlı yapılarından biri olan Monako Katedrali'nin inşasına 1875 yılında başlanmış ve 1903 yılında tamamlanmıştır. Kilise aynı zamanda Saint Nicholas Katedrali olarak da adlandırılmaktadır.

Monako Katedrali

Monako Katedrali

Bu isimle anılmasının sebebi ise; Monako'ya inşa edilen ilk kilisenin yapımında büyük bir emeği olan St. Nicholas'tan kaynaklanmaktadır. Görkemli duruşu ve iç dekorasyonundaki muazzam detaylarıyla Monako Katedrali, görülmeye değer bir tarihi yapıdır.

Monako Katedralinden kareler

Monako Katedralinden kareler

PRENSES GRACE GÜL BAHÇESİ

Ünlü Hollywood yıldızı Grace Kelly ve Monako Prensi III.Rainier, 1956 yılında evlenmiştir.

Grace Kelly ve Monako Prensi III.Rainier

Grace Kelly ve Monako Prensi III.Rainier

Prenses unvanını alan Grace Kelly, 14 Eylül 1982 yılında geçirdiği araba kazası nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun ardından; Prens III. Rainier, eşi için bu bahçeyi yaptırmıştır. 

Prenses Grace Gül Bahçesi

Prenses Grace Gül Bahçesi

Güllere olan sevgisiyle bilinen Grace Kelly'nin bronz heykeli bahçenin ortasında yer almaktadır. 5000 metrekarelik bahçede 6000'den fazla gül bulunmaktadır. Mis kokulu güllerin çevrelediği bahçe, ziyaretçiler için adeta bir görsel şölen sunmaktadır.

Prenses Grace Gül Bahçesinden kareler

Prenses Grace Gül Bahçesinden kareler

PRENS RAİNİER KLASİK OTOMOBİL KOLEKSİYONU

1923 ve 2005 yılları arasında yaşayan Prens Rainer'in kişisel otomobil koleksiyonundan oluşan müze, Monako Kraliyet Ailesinin ülke için bir armağanı niteliğindedir. Koleksiyonda, 120'den fazla klasik araba yer almaktadır. Klasik arabaya ilgi duyanların mutlaka bu müzeyi ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.

Prens Rainer Klasik Otomobil Galerisi

Prens Rainer Klasik Otomobil Galerisi

MONAKO'YA NASIL GİDİLİR?

Monako, Vatikan'dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olduğundan dolayı helikopter pisti dışında bir havaalanı bulunmamaktadır. Eğer Monako'ya gitmeyi düşünüyorsanız; Monako'ya 33 kilometre uzaklıkta yer alan Fransa'nın Nice şehrindeki havalimanına uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanından hareket eden otobüslerle yaklaşık 40 dakika içerisinde Monako'ya ulaşabilirsiniz. 

Monakoya nasıl gidilir

Monakoya nasıl gidilir

KEYİFLİ BİR TATİL DİLERİZ!

Çeyiz parası ne kadar, şartları neler? SGK çeyiz parası! SGK çeyiz parası nasıl alınır 2023

İLİŞKİLİ HABER

Çeyiz parası ne kadar, şartları neler? SGK çeyiz parası! SGK çeyiz parası nasıl alınır 2023
PMS regl öncesi sendrom nedir? PMS belirtileri nelerdir? PMS depresyonu nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

PMS regl öncesi sendrom nedir? PMS belirtileri nelerdir? PMS depresyonu nasıl geçer?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0