Adana’ya nasıl gidilir? Adana’da gezilecek yerler nerelerdir?

Sıcak insanları ve birbirinden özel güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin odak noktası haline gelen Adana önemli bir cazibe merkezidir. Peki, Adana’ya nasıl gidilir? Adana’da gezilecek yerler nerelerdir? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı yazımızda sizleri bekliyor…

Ülkemizin her köşesi birbirinden özel kültürel, tarihsel ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Batısında ve güneyinde bembeyaz kumların eşlik ettiği berrak denizler sizi karşılarken kuzeyinde yemyeşil bir orman denizine kucak açabilirsiniz. Geçmişten günümüze ışık tutan tarihsel dokuların gözler önüne serildiği bu muhteşem coğrafyada, Adana en sevilen şehirlerimizden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’nin gastronomi alanında en zengin şehirlerinden biri olan Adana, yalnızca yemek şöleni değil aynı zamanda etkileyici tarihi yapıları ve harikulade doğal güzellikleri ile seyahat severlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak görülmektedir. Gelin, Adana’da güzel vakitler geçirmek için mutlaka gidilmesi gereken yerleri birlikte keşfedelim.

TAŞ KÖPRÜ

Roma döneminin en değerli eserlerinden biri olarak görülen "Taş Köprü", Roma İmparatoru Hadrianus tarafından inşa ettirilmiştir. Adana’nın iki merkez ilçesi olan Seyhan ve Yüreğir’i birbirine bağlayan köprü, dünyanın kullanıma açık en eski köprüsü unvanına sahiptir. Köprü aynı zamanda Saros Köprüsü olarak da adlandırılmaktadır. Taş Köprü, 319 metre uzunluğunda olmakla beraber 13 metre yüksekliğe sahiptir. 21 kemeri bulunan köprünün 14 kemeri ayaktadır. 

Geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Adana’da yer alan Taş Köprü, tüm bu uygarlıkların izlerini gözler önüne sermektedir. Taş Köprü, Adana’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yapılardan biridir. 

Adana Taş Köprü

Adana Taş Köprü

BÜYÜK SAAT KULESİ

Adana’nın en önemli sembollerinden biri olan "Büyük Saat Kulesi", 32 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük saat kulesi olma özelliğine sahiptir. Seyhan ilçesinde yer alan kulenin inşası 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapılmıştır. Duvarları tuğla ile inşa ettirilen kule şekil açısından kare prizmadır. 

Büyük Saat Kulesi

Büyük Saat Kulesi

Büyük Saat Kulesinin tepesinde kabartmalar ile süslenmiş büyük bir çan yer almaktadır ve kulenin 4 tarafında da saat olduğu görülmektedir.

Görkemli duruşuyla ziyaretçilerin dikkatini çeken "Büyük Saat Kulesi" mutlaka görmeniz gereken tarihsel yapılardan biridir. 

ADANA ULU CAMİİ

Ramazanoğulları Beyliğinin en önemli eserlerinden biri olarak nitelendirilen "Adana Ulu Camii", 16.yüzyıldan günümüze ulaşan nadide yapılardan biridir.

Selçuklu, Artuklu, Memlük ve Osmanlı dokularının izlerini taşıyan bu cami aynı zamanda Ramazanoğulları Camii olarak da adlandırılmaktadır. 1541 yılında inşa edilen Adana Ulu Camii hala daha görkemli duruşunu korumayı başarmaktadır. 

ADANA ETNOGRAFYA MÜZESİ

Adana’nın değerli etnografik eserleri ve simgesel yapılarının sergilendiği "Adana Etnografya Müzesi", ilk olarak 1845 yılında Yunan Kilisesi olarak inşa edilmiştir. İlerleyen süreçte terk edilen bina 1924 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 

Tarihin tüm zenginliğini gözler önüne seren müze, Adana’ya gitmek isterseniz mutlaka uğramanız gereken kültürel merkezlerden biridir.

ADANA MERKEZ PARK 

Seyhan Nehri’nin iki kıyısına konumlandırılan "Adana Merkez Park" 33 hektarlık bir alan üzerinde yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük parkı olarak nitelendirilen bu doğal alan 2004 yılında hizmete açılmıştır. 400 binden fazla bitkiye kucak açan Adana Merkez Park’ta yaklaşık 40 çeşit ağaç bulunmaktadır. Yeşilliğe doymak isteyenler için harika bir fırsatın kapılarını aralayan bu parkta ailenizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz. 

Adana Merkez Park

Adana Merkez Park

ADANA’YA NASIL GİDİLİR?

Türkiye’nin her ilinden ulaşımın rahatlıkla sağlandığı Adana’ya gitmek için birçok alternatif bulunmaktadır. Dilerseniz karayolu ya da demiryolu kullanabilirsiniz. Özel araçla yolculuk yapmayı tercih ederseniz; İstanbul’dan sırasıyla Bolu, Ankara, Aksaray ve Pozantı rotasını kullanarak ortalama 900 km bir yolculuk ile Adana’ya gidebilirsiniz. 

Ancak hızlı bir şekilde Adana’ya ulaşmak isterseniz hava yolunu kullanmanızı tavsiye ederiz. İstanbul’daki havalimanlarından Adana Şakirpaşa Havalimanı’na 1 saat 20 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Uçak ile yolculuk etmeyi tercih ederseniz en ucuz fiyatları ortalama 220 TL civarındadır.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0