Kalp Yarası dizisinin çekildiği Hatay Antakya nerede ve nasıl gidilir?

Süreç Film imzalı Kalp Yarası dizisi ATV ekranlarında her pazartesi sevenleriyle buluşuyor. Sürükleyici konusu ve dikkat çeken oyuncu kadrosuyla yoğun bir ilgi gören dizinin nerede çekildiği izleyenler tarafından merak ediliyor. Peki, Kalp Yarası dizisi nerede çekiliyor? Kalp Yarası dizisinin çekildiği Hatay Antakya nerede ve nasıl gidilir? İşte tüm bu soruların yanıtını sizler için açıkladık...

ATV'nin sevilen dizilerinden Kalp Yarası, her hafta izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Başrollerinde Gökhan Alkan, Yağmur Tanrısevsin ve Merve Çağıran'ın yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Yıldız Hülya Bilban oturuyor. Dikkat çeken konusuyla izleyicileri ekrana kitleyen dizinin senaryosunu ise Sema Ali Erol, Mahir Erol ve Özgül Türküler Akad üstleniyor. Ekranlara geldiği ilk günden itibaren büyük bir çıkış yakalayan Kalp Yarası dizisinin nerede çekildiği sevenleri tarafından merak konusu haline geldi. Gelin, Kalp Yarası dizisinin çekildiği Hatay Antakya'yı birlikte keşfedelim.

Azade ve Hande arasında ipler koptu! Kalp Yarası 6. bölüm 1. fragmanıİLİŞKİLİ HABERAzade ve Hande arasında ipler koptu! Kalp Yarası 6. bölüm 1. fragmanı

KALP YARASI DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Kalp Yarası dizisi konu itibariyle Antakya'nın iki köklü ailesini ele alıyor. Bu iki ailenin yıllardır süregelen çatışmasının ortasında filizlenen bir aşk hikayesini anlatan dizi, izleyicileri sürükleyici bir hikayenin tam ortasına götürüyor. 

Gökhan Alkan'ın canlandırdığı "Ferit" karakteri ve Yağmur Tanrısevsin'in hayat verdiği "Ayşe" karakterinin aşkı dizinin ana konusunu oluşturmaktadır.

KALP YARASI DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kalp Yarası dizisinin hikayesinin geçtiği yer olan Hatay Antakya, dizinin çekimlerinin yapıldığı yerdir. Dizinin sahnelerinin birçoğu Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da çekilirken; bazı sahneler ise Hatay'ın başka bölgelerinde çekilmektedir.

HATAY ANTAKYA NEREDEDİR?

Akdeniz Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden biri olan Hatay, Türkiye'nin en güneyinde bulunmaktadır. Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Kilis ile komşu olan Hatay, köklü tarihi ve zengin kültürüyle dikkat çekmektedir. 

Medeniyetlerin beşiği olarak görülen Hatay, tarih boyunca birçok tarihi dokuyu içerisinde barındırmaktadır. Hatay'a bağlı 15 ilçeden biri olan Antakya ise şehrin göz bebeğidir. En kalabalık ilçelerden biri olan Antakya, bu zamana kadar pek çok dizi ve filmin çekim yeri olarak karşımıza çıkmaktadır.

HATAY'DA GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Kalp Yarası dizisinin çekildiği Hatay, kaleleriyle ünlüdür. Eğer buraya gelmeyi düşünürseniz; Koz Kalesi, Bakras Kalesi, Payas Kalesi, Mancılık Kulesi, Sarıseki Kalesi ve Arsuz Kalesini mutlaka görmelisiniz. 

HATAY ANTAKYA'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul ve Hatay Antakya arası yaklaşık olarak 1100 kilometredir. Hatay'a gitmek için karayolunu tercih edebileceğiniz gibi hava yollarıyla da ulaşmak mümkündür. Eğer özel araç ile gitmeyi düşünüyorsanız; İstanbul- Ankara yolunu kullandıktan sonra Ankara- Aksaray ve Adana istikameti takip edilmelidir. Ardından Adana-Şanlıurfa yolu takip edilerek İskenderun sapağından dönerek yaklaşık 1.5 saat içerisinde Hatay Antakya'ya ulaşabilirsiniz.

  • Otobüsle Hatay'a gitmeyi düşünüyorsanız; ortalama 180 TL'ye otobüs bileti alabilirsiniz. 15 saat 30 dakika süren bir yolculukla İstanbul'dan Hatay'a ulaşabilirsiniz.
  • Hava yoluyla Hatay'a gitmeyi düşünüyorsanız; ortalama 216,99 TL'ye uçak bileti satın alabilirsiniz. 1 saat 35 dakika süren bir yolculukla İstanbul'dan Hatay'a ulaşabilirsiniz. 

Hatay'a ulaştıktan sonra şehir içi otobüsler veya taksi ile Antakya'ya ulaşabilirsiniz.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0