Sülüklü Göl nerede? Sülüklü Göl Tabiat Parkı nasıl bir yerdir?

Türkiye'nin nadide güzelliklerinden biri olan Sülüklü Göl, yerli ve yabancı turistlerin seyahat rotasında yer alan önemli bir cazibe merkezidir. Güneşin tüm cömertliğini gözler önüne serdiği bu günlerde hoş bir rotaya kucak açmak isterseniz Sülüklü Göl Tabiat Parkına şans verebilirsiniz. Peki Sülüklü Göl Tabiat Parkı nerede? Sülüklü Göl Tabiat Parkı nasıl bir yer? İşte yanıtlar...

Türkiye'nin her bir köşesi eşsiz manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Mavi ve yeşilin harmanlanmasıyla nefes kesen bir güzelliği gözler önüne seren ülkemizde gezilmesi gereken pek çok yer var. Bunlardan biri de Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan Sülüklü Göl'dür. Doğayla iç içe olmak için harika bir fırsat oluşturan Sülüklü Göl, ismini eski zamanlarda göl içerisinde yaşamını sürdüren sülüklerden almaktadır. Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Sülüklü Göl Tabiat Parkı, aileniz ve sevdiklerinizle kaliteli zamanlar geçirmek için mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biridir. Bahar aylarının bu sıcak günlerinde huzur verici bir rota arıyorsanız; gelin bu muhteşem yeri birlikte keşfedelim...

Yedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli ParkıİLİŞKİLİ HABERYedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli Parkı'nda gezilecek yerler

SÜLÜKLÜ GÖL TABİAT PARKI NEREDE? SÜLÜKLÜ GÖL TABİAT PARKI NASIL BİR YER?

Bolu'nun turizm açısından en değerli yerlerinden biri olarak karşımıza çıkan Sülüklü Göl, 2011 yılında tabiat parkı unvanını almıştır. Gölün en derin noktası 25 metre olarak tespit edilmiştir ve büyüklüğü ise 6 hektardır. Heyelanların etkisiyle meydana gelen Sülüklü Gölün oluşumu 300 yıl öncesine dayanmaktadır.

Sülüklü Göl

Sülüklü Göl

Muhteşem bir güzelliğin kapılarını aralayan bu göl, depremlerden dolayı oluşan heyelanlarla şu an ki konumuna ulaşmıştır. Bundan dolayı; Sülüklü Göl, tektonik hareketlerin bir sonucudur diyebiliriz. 

Sülüklü Gölden kareler

Sülüklü Gölden kareler

DOĞANIN ZENGİN ATMOSFERİNE KUCAK AÇIN

Tatlı su gölü olan Sülüklü Göl, Sakarya nehriyle kavuşmaktadır. İhtişamlı bir yeşilliğe kucak açan gölün etrafında pek çok endemik bitki türü yer almaktadır. Karaçam, göknar, sarıçam, saplı meşe, kızılağaç, yaban kirazı, ıhlamur, titrek, çınar, akkavak ve kavak gibi ağaç türüne burada rastlamanız mümkündür.

Sülüklü Göl özellikleri

Sülüklü Göl özellikleri

Bunun yanı sıra; yaban domuzu, ayı, kurt, tavşan, tilki, atmaca ve ağaç kurbağası da bu doğal yaşamın içerisinde yer almaktadır. Gölde ise en çok rastlanan balık türü; sazan ve mercan balığıdır.

Sülüklü Göldeki balık türleri

Sülüklü Göldeki balık türleri

SÜLÜKLÜ GÖL TABİAT PARKINDA NELER YAPILABİLİR?

Doğa fotoğrafçılığı ile ilgileniyorsanız; gölün yüzeyine yansıyan doğa harikası manzarayı bol bol çekebilirsiniz. 

Sülüklü Göl Tabiat Parkı

Sülüklü Göl Tabiat Parkı

Spor tutkunları için vazgeçilmez bir yer olan Sülüklü Göl'de trekking sporları yapabilirsiniz. Özellikle, bahar ve yaz aylarında doğayla vakit geçirmek isteyenlerin geldiği Sülüklü Göl, huzurlu ve sakin yürüyüşler için sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca, bisiklet turları düzenleyerek hem egzersiz yapabilir hem de temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Sülüklü Göl Tabiat Parkı hakkında bilgiler

Sülüklü Göl Tabiat Parkı hakkında bilgiler

Sülüklü Göl, sahip olduğu özelliklerden dolayı son yıllarda kamp severlerin de durak noktası haline gelmektedir. Günü birlik gezilerinizde ya da hafta sonu huzurlu bir kaçamakta Sülüklü Göl Tabiat Parkı harika bir kamp alanı olarak ziyaretçilerini beklemektedir.

Sülüklü Göl Tabiat Parkında yapılacaklar

Sülüklü Göl Tabiat Parkında yapılacaklar

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0