Orman yangınlarının çıktığı Yunanistan Evia Adası nerededir? Evia Adası nasıl bir yer?

Girit'ten sonra tatilcilerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Evia Adası, Yunanistan'da çıkan yangınlardan en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. Evia Adası'nda devam eden yangınlar pek çok kişinin bu bölgeyi merak etmesine neden oldu. Peki, Evia Adası nerededir? Evia Adası nasıl bir yerdir? Evia Adası'na nasıl gidilir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Türkiye'de çıkan yangınların ardından, dünyanın başka bölgeleri de yangınla mücadeleye devam ediyor. Komşu ülke Yunanistan'da orman yangınları kontrolden çıkarken, 11 gündür devam eden yangınlar yaklaşık olarak 650 bin dönüme zarar verdi. Ormanlık alanları etkisine alan yangından en çok etkilenen bölge ise Evia Adası oldu. Benzersiz doğal güzelliğiyle her yıl binlerce turiste kapılarını aralayan Evia Adası, şimdilerde alevlere teslim oldu. Tatilcilerin uğrak noktası olan bölgede çıkan yangınlarla birçok vatandaş Evia Adası'nın nerede ve nasıl bir yer olduğunu araştırmaya başladı. Gelin, Eğriboz Adası olarak da adlandırılan Evia Adası hakkında bilinmesi gereken her şeyi birlikte öğrenelim.

EVİA ADASI NEREDEDİR?

Akdeniz'in incisi olan Yunanistan'da yer alan Evia Adası, Eğriboz Adası olarak da adlandırılmaktadır. Evia Adası, Yunanistan'ın Girit'ten sonra Akdeniz'de yer alan en büyük ikinci adası olarak bilinmektedir. 3.684 kilometrekarelik bir alan üzerinde yer alan ada, çarpıcı güzelliğiyle dikkat çekmektedir. 

218.302 bin nüfusu olan Evia Adasını Yunanistan anakarasından ayıran boğazın ismi Eğriboz Boğazıdır. Bundan dolayı Türkiye'de bu ada Eğriboz Adası olarak bilinmektedir. 

Evia Adası, Akdeniz ve Ege'de görmeye alışık olmadığımız yüksekliklerde oluşan gelgit olayları ve gün içerisinde yedi kez yön değiştiren hızlı akıntılar ile bilinmektedir. 

EVİA ADASI NASIL BİR YERDİR?

  • Yaklaşık 1000 km'lik sahil şeridiyle göz alıcı bir güzelliğe sahip olan Evia Adası, turkuaz renkli berrak sularıyla 100'ün üzerinde plajı içerisinde barındırmaktadır.
  • Dört mevsim boyunca ziyaretçilerine doğanın içinden gizli bir cevheri sunan Evia Adası, gemi yapımı tezgahları ve metalürji sanayisindeki ilerleyişiyle de tanınmaktadır.
  • Evia Adası'na gelirseniz; Kızıl Ev, Belediye Binası, Karababa Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Sanat Galerisi ve Roma döneminden kalma Su kemerini de görmenizi tavsiye ederiz.

EVİA ADASINA NASIL GİDİLİR?

Türkiye'den Evia Adası'na ulaşmak için öncelikle Yunanistan'ın başkenti Atina'ya hava yolları ile ulaşabilirsiniz. İstanbul Havalimanlarından birini tercih ederek Atina Eleftherios Venizelos Uluslararası Havalimanı'na ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan Atina'ya uçak bileti fiyatları minimum 326,27 TL'den başlamaktadır. Yaklaşık olarak 1 saat 30 dakikada Atina'ya ulaşabilirsiniz. Atina'ya ulaştıktan sonra kısa bir araba yolcuğu sonrasında Evia Adası'na gidebilirsiniz.

Aşk Mantık İntikam dizisinde Esra'nın tercih ettiği kıyafetleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Aşk Mantık İntikam dizisinde Esra'nın tercih ettiği kıyafetleri ve fiyatları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0