Caferağa Medresesi nerededir? Caferağa Medresesinin tarihi özellikleri nelerdir?

Tarihi dokuları ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan İstanbul, yüzyıllardır göz alıcı yapılarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Caferağa Medresesi, etkileyici mimarisiyle İstanbul'un en özel yerlerinden biridir. Peki, Caferağa Medresesi nerededir? Caferağa Medresesi'nin tarihi özellikleri nelerdir? İşte tüm merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık...

İstanbul, zengin kültürel ögeleri ve köklü tarihiyle geçmişten günümüze pek çok muhteşem güzellikleri içerisinde barındırmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin gezi rotalarını oluştururken mutlaka yer verdikleri İstanbul'da sayılamayacak kadar çok eser bulunmaktadır. Kalabalığın arasından uzaklaşıp huzurlu ve sakin bir İstanbul'un tadını çıkarmak isterseniz; Caferağa Medresesini ziyaret etme fikrine bayılacaksınız. Yalnızca İstanbul'un değil Türkiye'nin en kıymetli yerlerinden biri olan Caferağa Medresesi, adeta İstanbul'un saklı huzuruna açılan bir kapıyı anımsatıyor. Gelin, Caferağa Medresesini birlikte adım adım keşfedelim.

CAFERAĞA MEDRESESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Caferağa Medresesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun en gözde dönemi olan Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilmiştir. Babüssade ağaları tarafından 1559'da yaptırılan medrese, Mimar Sinan'ın imzasını taşımaktadır. 1559 yılında şekillendirilen Caferağa Medresesi, o yıllardan günümüze ulaşan tek medrese olarak karşımıza çıkmaktadır.

Göz kamaştıran bahçesi, geniş salonu ve sergi odalarıyla uzun yıllar medrese olarak hizmet veren bu muhteşem yapı, orijinal görünümüyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Toplamda 15 dersliğin yer aldığı medresede İslam dininin öğretileri ve incelikleri aktarılmıştır.

460 yıl önce inşa edilen Caferağa Medresesi, çeşitli onarımlarla günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Son olarak bu göz alıcı yapıya, 1989 yılında Türk kültürü medresesi tarafından restorasyon yapılmıştır. 

MİMAR SİNAN'IN EN GÜZEL ESERLERİNDEN BİRİ

İslami mimarinin izlerini yakından görebileceğiniz bu medrese aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde yer almaktadır. İnce bir işçiliğin gözler önüne serildiği medresede, seramik ve mozaik süslemeler görsel bir şölen oluşturmaktadır. 

CAFERAĞA MEDRESESİ NEREDEDİR?

İstanbul'un nadide eserlerinden biri olan Caferağa Medresesi, Fatih semtinde yer almaktadır. Ayasofya'ya oldukça yakın bir konumda yer alan medrese bulunduğu yer itibariyle kültür ve tarihin tam ortasındadır. 

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0