Afgan sinemacı Sahraa Karimi'den Türkiye'ye teşekkür

Türkiye’nin gönderdiği tahliye uçağıyla Afganistan’dan çıkış yapan Afgan Yönetmen ve Film Yapımcısı Sahraa Karimi, kendisiyle birlikte 11 kişilik ailesinin de tahliye edildiğini açıklayarak, Türkiye ve Ukrayna’ya teşekkürünü sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Afganistan'ın ünlü yönetmeni Sahraa Karimi, Taliban'ın başkent Kabil'e girdiği sırada sosyal medya hesaplarından kentte yaşananlarla ilgili bir bir video paylaşmıştı. Afganistan'da devlet destekli film şirketi Afgan Film'in başına getirilen ilk kadın olan Karimi, Kabil sokaklarında hakim olan dehşet verici havayı dünyayla paylaşırken, "Bizi öldürmeye geliyorlar" demişti.

Çekya ve Slovakya'da eğitim gören ve 2012 yılında Afganistan'a dönen 35 yaşındaki yönetmen, Instagram hesabından paylaştığı videoyla Taliban'ın girdiği Kabil sokaklarındaki olağanüstü havayı yansıtmıştı. Videoda Karimi'nin "Taliban şehre girdi ve biz kaçıyoruz. Herkes korkuyor" dediği duyuluyordu.

"BİZİ ÖLDÜRMEYE GELİYORLAR"

Karimi, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda ise şunları aktarmıştı:

"Taliban Kabil'i kuşattı. Biraz para çekmek için bankaya gidecektim, kapatmışlar ve tahliye etmişlerdi. Bunun yaşandığına hâlâ inanamıyorum, bunu kimi yaptı. Lütfen bizim için dua edin. Tekrar çağrı yapıyorum: Bu büyük dünyanın insanları, lütfen sessiz kalmayın. Bizi öldürmeye geliyorlar."

Usta sanatçı Yıldız Tilbe'nin anneanne olduğu ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Usta sanatçı Yıldız Tilbe'nin anneanne olduğu ortaya çıktı
İzmir'den Almanya'daki Mıcrosoft'a uzanan bir başarı öyküsü!

İLİŞKİLİ HABER

İzmir'den Almanya'daki Mıcrosoft'a uzanan bir başarı öyküsü!
Angelina Jolie'nin ilk paylaşımı Afgan kızın mektubu oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Angelina Jolie'nin ilk paylaşımı Afgan kızın mektubu oldu!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0