En büyük hayali okuyup yazabilmekti! 71 yaşında kendi hayatını yazdı

Okuma yazmayı 71 yaşında 3 ayda öğrenen Ayşe Başoğlu, evde bulduğu kasa defterine yazdığı hayat hikayesini kitaplaştırdı.

HABERE AİT GALERİ İÇİN TIKLAYIN GÖR

İstanbul'un Tuzla ilçesinde yaşayan Ayşe Başoğlu, azmi ve başarısıyla herkese örnek oldu. 71 yaşında okuma yazmayı öğrenen Başoğlu, "Hayata sanki yeniden başladım" diyor.

ayşe başoğlu

ayşe başoğlu

Dedesi istemediği için okula gönderilmeyen ve okuma yazma öğrenemeyen Ayşe Başoğlu, 20 yaşında evlendi. Başoğlu, 37 yaşındayken 9 çocuğuyla İstanbul'a geldikten sonra çeşitli nedenlerle eşinden de boşandı. Zorlu bir hayat geçiren Başoğlu, 71 yaşında hayalini gerçekleştirdi. 

ayşe

ayşe

 

9 ÇOCUK BÜYÜTTÜ

Gündüzleri yemekhanede çalışarak 9 çocuğunu büyüten Başoğlu'nun okuma yazma öğrenme isteği hiç dinmedi. Yıllar sonra 3 ayda okuma yazma öğrenebildi. Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezinde okuma yazma öğretildiğini öğrendiğinde hemen derslere başlayan Ayşe Başoğlu, 71 yaşında, 3 ayda okuma yazmayı öğrendi. Bununla da yetinmeyerek, koronavirüs salgını döneminde evde bulduğu kasa defterine hayat hikayesini yazdı. Başoğlu'nun hayatını yazdığı kitap, Tuzla Belediyesi tarafından basılacak.

ayşe

ayşe

 

ÇALIŞIRKEN AKLI HEP ÇOCUKLARINDA KALDI

Ayşe Başoğlu, eski eşinin kendisine ve çocuklarına sahip çıkmadığını söyledi. Başoğlu, İstanbul'a geldiğinde kırık dökük bir evde oturduğunu anlatırken, "Çocuklarımı tek bir yer yatağının üzerinde yatırırdım. Bir çocuğum o evlerin birinde hasta oldu. Orada yaşam mücadelesi verdik. Bazen komşularımdan çay isterdim çocuklarıma içirmek için. Çocuklarımla bir hayat kurdum. Kimse bana 'İstanbul'da ne yapıyorsun, ne ediyorsun?' diye sormadı. 9 çocuğumun hepsiyle ben ilgilendim, hepsini ben yetiştirdim, evlendirdim. Hayatta hiç yılmadım. Hem çalıştım hem de çocuklarıma baktım. Hayatla tek başıma mücadele ettim." diye konuştu.

ayşe

ayşe

 

"Günde 1 saat okuma yazma öğrenmek için ders aldım. 3 ayda okuma yazmayı öğrendim. Bu imkanı tanıyanlardan ve okuma yazmayı bana öğretenlerden Allah razı olsun. Sanki 15 yaşına geri döndüm, hiç büyümemişim, yeni büyüyorum gibi geldi bana. Okumayı yazmayı öğrendim, başardım. Ne mutlu bana 70 yaşında çocukluk hayalime ulaştım. Okuma öğrendikten sonra kafamdaki sıkıntılar hep gitti. Öyle bir mutlu, huzurlu oldum ki dünya benim oldu. Okuma yazmayı öğrenince okuma yazmanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Ben hiçbir şey bilmiyormuşum, cahilmişim, bir şey bilmez biriymişim. Kur'an-ı Kerim'in Türkçesini okudum, çocuk romanları okudum. Onlar çok hoşuma gidiyor. Okuma yazma öğrenince çevremdekiler çok mutlu oldu. Çocuklarım bana 'Anne maşallah sana' diyor."

 

 

4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenen ünlü tiyatrocu Genco Erkal açıklama yaptı!

İLİŞKİLİ HABER

4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenen ünlü tiyatrocu Genco Erkal açıklama yaptı!
Tom Cruise helikopteriyle bir ailenin arka bahçesine indi! Görenler inanamadı

İLİŞKİLİ HABER

Tom Cruise helikopteriyle bir ailenin arka bahçesine indi! Görenler inanamadı
Yunanistan'lı sanatçı Nana Topaskou evinde ölü bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

Yunanistan'lı sanatçı Nana Topaskou evinde ölü bulundu!

BİR YORUM YAPIN 0